Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Coronavirus – alle actuele informatie voor het reizen naar Italië

Naast onze dagelijkse dosis Italiaanse inspiratie hebben we deze speciale pagina over het coronavirus gemaakt, om je op de hoogte te houden van de situatie in Italië. Alle informatie die we tot onze beschikking hebben, vind je hier.

Actuele informatie voor het reizen van en naar Italië

Vanuit Nederland geldt voor Italië een groen reisadvies. Voor de heenreis naar Italië heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs of een negatief testresultaat meer nodig. Ook voor de terugreis van Italië naar Nederland hoef je op dit moment geen QR-code meer te hebben om aan te tonen dat je bent gevaccineerd, recent getest of hersteld van een coronabesmetting. 

De maatregelen in Italië: Green Pass en mondkapje

Je hebt tijdens je vakantie in Italië op dit moment geen Green Pass meer nodig.  Sinds 1 oktober 2022 hoef je geen mondkapje meer te dragen in het openbaar vervoer, al blijft het wel een advies om dit – zeker op drukke momenten – te doen. Alleen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen moet je nog een FFP2-mondkapje dragen.

Meer informatie voor het reizen naar Italië

De Europese Unie beheert een website met alle actuele reisinformatie en speciale maatregelen die er per lidstaat zijn genomen: Re-open EU. Alle informatie voor Italië vind je via deze link.

De meest recente informatie kun je vinden via het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (Ministero della Salute) en op het Engelstalige deel van de website van de Protezione Civile. De Italiaanse overheid heeft een noodnummer geopend waar ook Engels wordt gesproken: 800840840.

Een actueel gedetailleerd overzicht van alle coronagevallen in Italië, zowel per regio als per provincie, vind je via deze link.

Hulp tijdens je verblijf in Italië

Ben je in Italië en heb je direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112. De Nederlandse ambassade is vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar via 0039-0632286001.

Een kleine donatie voor Ciao tutti

Deze pagina is sinds maart 2020 altijd up to date en gratis te consulteren, maar een (kleine) donatie is altijd welkom. Zo kunnen we blijven zorgen voor actuele informatie, maar ook voor dagelijkse Italië-inspiratie.

Heb je echt iets aan de tips en informatie op Ciao tutti gehad? Wil je als Italiëliefhebber graag onze reisverhalen, tips en achtergrondartikelen kunnen blijven lezen? Dan zijn we je dankbaar voor een (kleine) bijdrage – die je via deze link kunt doneren.

Wil je liever doneren via een overschrijving? Dat kan ook, door een donatie op bankrekening (IBAN) NL02RABO0175887209 t.n.v. Ciao tutti te Maastricht. Grazie di cuore!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips