Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Betoverend Tellaro – minstens zo mooi als de Cinque Terre

tellaro-ligurie-1 tellaro-ligurie-3

Het was niemand minder dan de beroemde Britse dichter Shelley die Tellaro op de kaart zette. ‘Ik heb, zoals de zwaluw van Anacreon, mijn Nijl verlaten en ben hier naartoe gemigreerd voor de zomer, naar een huis aan zee en omgeven door het zoete en sublieme landschap van de Golf van La Spezia,’ zo schreef hij, in 1822.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Shelley in Tellaro kan naar Villa Magni wandelen: het huis waar hij samen met zijn vrouw Mary woonde. Shelley is echter niet de enige beroemde schrijver die in Tellaro verbleef.

Vooral het grote park rondom Villa Marigola heeft altijd een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstenaars, onder wie Gabriele D’Annunzio en Sem Benelli. Vandaag de dag is de villa in gebruik als een locatie voor culturele evenementen.

tellaro-ligurie-2 tellaro-ligurie-4 tellaro-ligurie-7

Het zal niet lang duren voordat je begrijpt waarom zoveel schrijvers en andere kunstenaars betoverd zijn door Tellaro. Het dorpje lijkt ervoor gemaakt om te schuilen voor het drukke en lawaaierige leven van alledag.

Die sfeer is er nog altijd te vinden: een van de grootste contemporaine Italiaanse dichters, Attilio Bertolucci, kwam eveneens geregeld zijn rust zoeken in Tellaro.

tellaro-ligurie-6

De heuvel waartegen Tellaro is gebouwd, is helemaal bedekt met olijfboomgaarden. D.H. Lawrence beschreef eens hoe gefascineerd hij was van dit land en de vrouwen die het bewerkten: ‘Wanneer ik naar Tellaro ga, verwacht ik altijd Jezus te ontmoeten die met zijn discipelen converseert, wandelend langs de zee en onder de grijze en heldere bomen.’

Het dorpje dat D.H. Lawrence beschrijft, gelegen op de rotsen en met uitzicht op zee, blijft tot de dag van vandaag betoverend mooi.

tellaro-ligurie-5

Tellaro is een van de dorpjes die in het hoogseizoen een alternatief vormen voor een bezoek aan de dorpjes van de Cinque Terre. In deze blog lees je ook onze andere suggesties.

De mooiste dorpjes van Noord-Italië

Tellaro is een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. In onze Special hebben we al deze mooiste dorpjes in het noorden van Italië voor je verzameld, voor een unieke reis langs de allermooiste plaatsjes in de regio’s Valle d’Aosta, Piemonte, Ligurië, Lombardije, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia en Veneto.

Bestel De mooiste dorpjes van Noord-Italië

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, tablet en/of smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *