Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Salento – tour langs de schitterende kustlijn in de hak van de laars

Met dank aan het grote succes van onze City Walks en jullie veelvuldige vragen om dit soort routes ook buiten de stad te maken, presenteren we vandaag onze tweede Ciao tutti Route (de eerste voert dwars door de Chianti): een prachtige rit langs de kust van de Salento, in het zuiden van Puglia.

Bestel deze zonnige route in de Salento

Zon, zee en wind

Lu Salentu: lu sule, lu mare, lu ientu.’ Dat is, in het lokale dialect, de leus van het schiereiland Salento, het uiterste puntje van de hak van de Italiaanse laars. De slogan is kort maar krachtig: zon, zee en wind. Het zijn de drie natuurverschijnselen die Salento historisch gezien hebben gevormd. Het zijn vaak precies die drie ingrediënten die voor een ontspannen vakantie zorgen – dus bereid je voor op een heerlijk relaxte route.

Langs de kust van de Salento

In een honderd pagina’s dikke digitale gids (handig te downloaden op je tablet of smartphone voor offline gebruik onderweg) vertellen we je alles over de mooiste stranden, baaien en plaatsjes langs de kust van de Salento, in het diepe zuiden van Puglia.

We rijden eerst langs de oostkust, van San Cataldo (net ten oosten van Lecce) via Otranto en Santa Cesarea Terme naar Santa Maria di Leuca. Na dit zuidelijkste puntje van Puglia gaat de reis noordwaarts, langs de Ionische kust, met pareltjes als Torre Pizzo, Gallipoli, Santa Maria al Bagno, Torre Squillace en Punta Prosciutto.

Natuurlijk stoppen we onderweg geregeld voor een frisse duik, een heerlijk restaurant of een adembenemend panorama.

Tweehonderd kilometer in vier etappes

We hebben de route van in totaal ongeveer tweehonderd kilometer onderverdeeld in vier etappes. De eerste etappe voert je van San Cataldo naar Otranto (circa veertig kilometer), de tweede etappe leidt je van Otranto naar Santa Maria di Leuca (circa zestig kilometer). De derde etappe gaat van Santa Maria di Leuca naar Gallipoli (circa vijfenvijftig kilometer), de laatste etappe voert van Gallipoli naar Punta Prosciutto (circa vijfenveertig kilometer).

We hebben de route niet alleen beschreven, maar ook per etappe ingetekend op Google Maps (de link(s) vind je in de pdf). Het is wel handig om ook je navigatie mee te nemen, zeker als je af en toe van de route wil afwijken om een extra dorpje, baaitje, strand of restaurant mee te pikken.

Bestel deze zonnige route in de Salento voor € 6,95

Deze Ciao tutti-route is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de route te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens downloaden op meerdere apparaten  (je pc, je laptop, smartphone of tablet) om van al het moois genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *