Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Museo della Memoria Contadina – openluchtmuseum in Casalciprano

Benvenuti a Casalciprano, een klein dorp in de provincie Campobasso, in de nog vrij onontdekte regio Molise. Saskia ontdekte dit bijzondere dorpje tijdens een reis door Molise met Christel Thomas van Molise Promotions, die in Molise woont en de mooiste plekken van de regio weet te vinden.

Het bijna vergeten dorp blies zichzelf vijftien jaar geleden nieuw leven in door het Museo della Memoria Contadina te openen, een museum dat de herinnering aan vervlogen tijden warm houdt. Niet in een museale opstelling, met vitrines vol bijzondere objecten en documenten, maar in de openlucht, in de straatjes van het dorp zelf.

Al dwalend door de stille straten van Casalciprano ontdek je hoe de mensen hier leefden: welke spelletjes de kinderen speelden, welk werk er op de velden werd verricht, welke gereedschappen men hiervoor gebruikte, welke feesten men vierde…

Een aantal jonge Italiaanse kunstenaars dook tot in het kleinste detail in de geschiedenis van de kleine gemeenschap en legde deze vast in muurschilderingen, beelden, keramieken boeken en huiselijke scènes, die je meevoeren naar de geschiedenis van dit boerendorp.

Door de diversiteit aan ‘museumstukken’ verveelt een bezoek aan dit museum geen moment, ook niet voor kleine kinderen. Ze spelen verstoppertje en blindemannetje tussen de bronzen bambini en klimmen enthousiast omhoog, op zoek naar tekeningen op de muren van de steile straatjes.

Wandel je mee door het Museo della Memoria Contadina?

Strijk na afloop neer bij Le Terrazze di Miranda (Via Fontana 4) voor een heerlijke gelato en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving dat het hoger gelegen Casalciprano biedt. Nét zo mooi als een museumstuk!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *