Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek kleurrijk Marzamemi

Marzamemi is een authentiek, klein kustplaatsje in het zuidoosten van Sicilië. Het heeft een oud centro storico dat grotendeels dateert uit de tijd dat prins Nicolaci Villadorata het hier halverwege de achttiende eeuw voor het zeggen had en is gesitueerd rond het pittoreske Piazza Regina Margherita.

Marzamemi-Sicilie (5)Marzamemi-Sicilie (14)Marzamemi-Sicilie (8)

Chiesa della Tonnara

Het paleis van de prins, het Palazzo Villadorata, werd gebouwd in 1752 en kijkt nog altijd uit op het plein. De prins liet hier ook de Chiesa di San Francesco di Paola bouwen, vlak bij een oude tonnara, tonijnfabriek, die al stamde uit de tijd van de Arabieren en later door de prins werd gekocht.

De kerk wordt daarom ook wel de Chiesa della Tonnara genoemd. Helaas is de kerk vanwege de slechte staat niet toegankelijk voor publiek. Na de Tweede Wereldoorlog werd aan het plein daarom een nieuwe kerk gebouwd, de Chiesa Nuova di San Francesco di Paola.

Marzamemi-Sicilie (9)

Lekker eten op het Piazza Regina Margherita

De ambachtelijke visserij en visverwerking is nog altijd een belangrijke economische activiteit. Je kunt hier dan ook volop genieten van de vele visspecialiteiten die op het menu staan.

Wandel langs de oude case di pescatori, vissershuisjes, langs de kleine vissershaven, waar kleurrijke bootjes dobberen op het intens blauwe water, en dwaal door de smalle straatjes die uiteindelijk allemaal weer uitkomen op het kleurrijke Piazza Regina Margherita, waar je heerlijk kunt neerstrijken bij een van de restaurantjes.

Marzamemi-Sicilie (3) Marzamemi-Sicilie (7) Marzamemi-Sicilie (10) Marzamemi-Sicilie (12) Marzamemi-Sicilie (13)

Vooral in de zomermaanden komt Marzamemi tot leven. In de zomer vindt hier vaak een filmfestival plaats, waarbij de films worden geprojecteerd op de oude muren van de gebouwen op het piazza, of kun je hier genieten van live muziek. Elke derde maandag van augustus wordt er met veel pracht en praal het feest van de patroonheilige van de zeevaart, San Francesco di Paola, gevierd.

Marzamemi-Sicilie (2) Marzamemi-Sicilie (4)

De mooiste stranden in de buurt van Marzamemi

Ten noorden van Marzamemi, op loopafstand van het oude centrum, vind je het zandstrand Spinazza, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Ten zuiden van het dorpje, ook op loopafstand, kun je heerlijk genieten van de zon, de zee en het strand op het Spiaggia Marinella.

Voor de kust van Marzamemi ligt het Isola Piccola, ‘kleine eiland’, met daarop een opvallende rode villa. De villa is van de familie Brancati, waardoor het eiland ook wel Isolotto Brancati wordt genoemd. De beroemde Siciliaanse toneelschrijver Vitaliano Brancati verbleef er regelmatig om nieuwe inspiratie op te doen.

Marzamemi-Sicilie (11)

Nog meer tips voor je vakantie op Sicilië

Nog veel meer tips voor de oostkust van Sicilië vind je in de Ciao tutti Special Sicilië – de mooiste plekken aan de oostkust.

Bestel Sicilië – de mooiste plekken aan de oostkust

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hi, ik ben op zoek naar brocante markten op Sicilië in de omgeving van Siracusa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *