Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Trapani – parel aan de westkust van Sicilië

Welkom in Trapani, aan de Siciliaanse westkust. Deze prachtige maar vrij onbekende stad strekt zich als een sikkel uit in de Middellandse Zee.

Dat is volgens de inwoners van de stad geen toeval. De naam Trapani is namelijk afgeleid van het Griekse drepanon, dat sikkel betekent, als herinnering aan het eerste begin van Trapani.

Trapani-Sicilie-City-Walk (1)

Van bovenaf gezien heeft Trapani inderdaad de vorm van een falce, sikkel. Het historische gedeelte ligt op de smalle landtong in zee. Nu loopt het door in het steeds breder wordende centrum van de stad, maar vroeger was dit stukje stad geheel omsloten door water. Dat is nog te zien aan de vierkante verdedigingstorens die op verschillende plekken te zien zijn.

Volgens de eerste bewoners is de stad hier ontstaan toen Ceres, de Romeinse godin van het graan en de akkerbouw, precies op deze plek haar sikkel liet vallen, terwijl ze op een door gevleugelde paarden voortgetrokken wagen door de lucht vloog, op zoek naar haar dochter, die was ontvoerd door de god van de onderwereld.

Trapani-Sicilie-City-Walk (3)

Dankzij het goddelijke begin straalt Trapani nog altijd, tussen uitgestrekte zoutvlaktes en witte stranden, met zover je maar kunt kijken een azuurblauwe zee. Wij duiken de stad zelf in en tonen je de smalle straatjes en bijzondere palazzi, barokke kerken, winkeltjes vol koralen juwelen en restaurantjes met couscous op het menu.

Trapani-Sicilie-City-Walk (6)

We ontdekten deze stad samen met Anna en Giovanni, de jonge, enthousiaste eigenaren van B&B Granveliero en B&B Belveliero. Zij waren onze persoonlijke gidsen in Trapani en wezen ons alle bijzondere plekken, fijne adresjes en mooiste uitzichten.

Op onze beurt nemen wij je in een nieuwe City Walk mee op ontdekkingstocht door deze stad, met onder meer een bezoek aan de barokke Collegio dei Gesuiti, aan de middeleeuwse Cripta dei Crociati, aan de vismarkt en aan de beroemde Torre di Ligny. We bewonderen de plaatselijke koraalkunst en Andrea della Robbia’s meesterwerk en gaan even lekker pootjebaden bij Porta Botteghelle.

Trapani-Sicilie-couscous-vis

We genieten van een granita bij een van de beste ijssalons van Italië, van een bord couscous met verse vis, van caponata en van busiate – en als je nog een plekje overhebt van de lekkerste dolci met ricotta bij pasticceria La Rinascente.

Ten slotte ontdekken we de schitterende Siciliaanse zoutkust, ten zuiden van Trapani, waar nog volop zout wordt gewonnen.

Trapani-Sicilie-City-Walk (4)

Ga je mee naar deze parel aan de kust van Sicilië?

Trapani-Ciao-tutti-City-Walk

Download de City Walk Trapani

Elke Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *