Contact

Welkom op Ciao tutti, de grootste en meest complete Nederlandse website over Italië met dagelijkse inspiratie voor Italiëliefhebbers. Ciao tutti is hét startpunt voor inspiratie uit en over Italië!

Sinds 1 februari 2010 neemt Saskia je samen met een aantal andere Italiëliefhebbers elke dag mee naar Italië, om te genieten van bijzondere plekken in de laars, de Italiaanse cultuur, de Italiaanse keuken en de Italiaanse taal. Ideaal als voorbereiding van je vakantie maar ook heerlijk om thuis te lezen en even in Italië te zijn. Via deze link lees je meer over het Ciao tutti-team.

Heb je een brandende vraag? Een suggestie over een stukje onontdekt Italië? Een idee voor een artikel? Een Italiaans evenement dat we niet mogen missen? Altijd leuk om van je te horen! Je kunt Saskia een e-mail sturen via blog@ciaotutti.nl. Grazie!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

65 reacties

 1. Wat fijn om te horen Michel!

 2. hilda de vries

  Hi saskia, soms zijn we jaloers op het Italiaanse leven wat jij hebt. We lezen alles over je v ia ciaotutti.
  Nu hebben wij een vraag aan jou. We gaan eind juni met ons vieren en 2 auto’s voor de tweede keer naar Sicilië
  en we hebben de tent bij ons. En we willen nu de westkant van Sicilië zien . Heb jij nog leuke kleine campings voor ons, maakt ons niets uit als we alleen staan, maar wel in een omgeving met lekker eten, en strand. We willen boven Palermo kijken Marsala en Argento en Trapani. em misschien nog één van de eilanden,. . Zouden het leuk vinden om tips van jou te vinden. We houden niet van het massa toerisme op de campings.
  Alvast bedankt.

 3. Ciao Hilda,
  Sicilië is ook een heerlijk vooruitzicht! Ik heb veel tips voor de westkant, maar slechts één campingtip van lang geleden > https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/sicilie/kamperen-aan-zee/
  Op Sicilië heb ik verder vooral in B&B’s en appartementen geslapen, aangezien goede wifi (en een bureau) wel nodig zijn om onderweg te kunnen werken…

 4. erik veldeman

  wij gaan logeren dicht bij castel gandolfo in een hotel.hoe geraken wij aan etiketten voor de tuinen en de paleizen van de paus te gaan bezichtigen ,daar ik lees dat er daar geen toegangsetiketten te verkrijgen zijn.mvgerik

 5. Ciao Erik,
  alle details vind je in deze blog > https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/lazio/op-bezoek-in-castel-gandolfo/ Een los kaartje kopen is volgens mij inderdaad niet mogelijk, maar misschien weet het hotel nog een optie. Die zullen die vraag vaker krijgen denk ik…

 6. Dag Saskia en team,
  met jullie City Walk in de hand bezochten we vorige week Bergamo en Brescia …
  Ondanks de warmte, hebben wij volop genoten van deze pareltjes en onze ogen uitgekeken .
  Onze complimenten !

 7. Grazie mille Gerda, fijn om te horen!

 8. Dag lieve Ciao Tutti team,

  Ik geniet altijd van de gezellige blogs. Op dit moment verblijf ik in Le Marche. Helaas was er geen markt in Fano gisteravond. We hebben ook nog even in het oude centrum gekeken. Heel jammer want het leek me juist wel leuk om wat ambachtelijke en creatieve dingen te zien. Ik dacht ik geef het even door. De gewone markt op woensdag heeft veel oude en goedkope spullen. Groetjes!

 9. Ciao Ineke,

  wat zonde – ik ga checken of die zomerse markt er helemaal niet meer is en dan het artikel aanpassen.
  Dank voor het doorgeven!

 10. Rennie van Moolenbroek

  Dag Saskia,
  In oktober a.s. gaan wij naar Palermo. Jouw prachtige gids over Sicilië,
  met de stadsgids van Palermo hebben wij aangeschaft. Heerlijk om daarin al te lezen en nieuwsgierig te worden. Wij hebben onlangs een ereader aangeschaft. Nu vragen wij ons af of de PDF uitgave van deze gids(en) op onze ereader gezet kan worden. Weet jij dat?
  Cordiale Saluti van Rennie van Moolenbroek en André Nijsen.

 11. Ciao Rennie,
  dat zou moeten kunnen, je zou de pdf (ik denk met een omweg via je computer) ook op je ereader moeten kunnen zetten.
  Zie bijv https://help.kobo.com/hc/nl/articles/360024775093-Voeg-niet-beveiligde-PDF-en-ePub-bestanden-toe-aan-uw-Kobo-eReader-met-behulp-van-uw-computer voor uitleg. Geniet van de voorpret!

 12. Harold van de Waardt

  Hoi, ik lees al tijden je leuke artikelen op dit blog. Vraagje…. binnenkort gaan we weer voor enkele dagen naar Umbrië. Ik ben op zoek naar een goede kaart van de Strada del Sagrantino. Weet jij de vindplaats van zo’n kaart ?

  Dank je !

  Groeten, Harold

 13. Ciao Harold,
  Grazie! En si, via de website van de Strada del Sagrantino kun je er eentje downloaden > https://www.stradadelsagrantino.it/wp-content/uploads/2022/11/Strada-del-Sagrantino-Mappa.pdf

 14. Cara Saskia,
  Ik lees je blog al sinds 2010, maar de laatste jaren ben ik niet in de gelegenheid geweest om Italia te bezoeken.
  Gelukkig ga ik binnenkort weer en ik zie dat ik amica in verschiilende gradaties kan worden.
  In de tekst gaat het vernamelijk over 2022, terwijl het al bijna 2024 is. Ga je dat nog bijwerken?
  En kan ik van de reisgidsen bijv Sicilie Oost en West kiezen als ik àMICO-VERDE BEN.
  Saluti,
  Thomas

 15. Zeker Thomas, deze pagina https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/piazza-virtuele-ontmoetingsplek-voor-italieliefhebbers/ is up to date.
  Ik zal de losse onderdelen ook nog even aanpassen inderdaad.
  Alvast buon viaggio!
  Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *