Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Castelmola – il paese dei panorami – biedt prachtig uitzicht op Taormina

Castelmola, een van de borghi più belli d’Italia op Sicilië, heeft niet voor niets als bijnaam il paese dei panorami, het dorp van de panorama’s.

Het ligt prachtig, hoog boven Taormina en de baai van Giardini Naxos, met in de verte de Etna en zover je kunt kijken het typisch Siciliaanse landschap, met veel bloeiende cactusvijgen.

Als je je los kunt rukken van alle prachtige vergezichten, zul je zien dat het dorpje zelf er ook mag zijn. De smalle, omhooglopende straatjes kronkelen langs kleine huisjes naar de top, waar een kasteel over de omgeving uitkijkt.

Slenter op de terugweg langs de Duomo en de Chiesa di San Giorgio, met een klein standbeeld van de heilige Joris.

Amandelwijn bij Caffè San Giorgio

Bestel bij het authentieke Caffè San Giorgio (dat reeds in de achttiende eeuw door monniken werd geopend) een glas vino alla mandorla, amandelwijn. Sinds eigenaar Don Vincenzo Blandano de gewoonte opvatte om zijn gasten als welkomstdrankje een glaasje amandelwijn in te schenken, staat dit drankje, gemaakt van amandelen en sinaasappelessence, symbool voor heel het dorp en kun je er op tal van plekken van genieten.

Caffè San Giorgio blijft echter onze favoriet. Vraag als je hier een drankje bestelt om het gastenboek, vol met berichtjes en handtekeningen van de gasten die hier sinds 1907 van iets lekkers hebben genoten.

Geniet van de kleurrijke keramieken koppen die je overal tegenkomt en laaf je aan het adembenemend mooie uitzicht over zee voor je weer afdaalt naar Taormina.

Nog meer tips voor de oostkust van Sicilië

Nog veel meer tips voor andere pareltjes aan de oostkust van Sicilië vind je in onze digitale reisgids Sicilië – de mooiste plekken aan de oostkust.

Bestel deze Special

Deze Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *