Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

Castelmola – il paese dei panorami – biedt prachtig uitzicht op Taormina

Castelmola-Sicilië (5)

Castelmola, een van de borghi più belli op Sicilië, wordt niet voor niets il paese dei panorami genoemd, het dorp van de panorama’s. Het ligt prachtig, hoog boven Taormina en de baai van Giardini Naxos, met in de verte de Etna en zover je kunt kijken het typische Siciliaanse landschap, met veel bloeiende cactusvijgen.

Castelmola-Sicilië (1) Castelmola-Sicilië (6)

Als je je los kunt rukken van alle prachtige vergezichten, zul je zien dat het dorpje zelf er ook mag zijn. De smalle, omhooglopende straatjes kronkelen langs kleine huisjes, naar de top, waar een kasteel over de omgeving uitkijkt. Slenter op de terugweg langs de Duomo en de Chiesa di San Giorgio, met een klein standbeeld van de heilige Joris.

Castelmola-Sicilië (4) Castelmola-Sicilië (3) Castelmola-Sicilië (2)

Drink bij het authentieke Caffè San Giorgio (dat reeds in de achttiende eeuw door monniken werd geopend) een glas vino alla mandorla, amandelwijn. De eigenaar, Don Vincenzo Blandano, heeft de gewoonte opgevat om zijn gasten als welkomstdrankje een glaasje amandelwijn in te schenken.

Inmiddels staat dit drankje, gemaakt van amandelen en sinaasappelessence, symbool voor heel het dorp, en kun je er op tal van plekken van genieten. Caffè San Giorgio blijft echter onze favoriet. Vraag als je hier een drankje bestelt om het gastenboek, vol met berichtjes en handtekeningen van de gasten die hier sinds 1907 van iets lekkers hebben genoten.

amandelwijn-San-Giorgio-Castelmola

Nog meer mooie dorpjes in het zuiden van Italië
Deze ruim 250 pagina’s tellende Special is een unieke reisgids voor een ontdekkingstocht langs alle borghi più belli in het zuiden van Italië. Andiamo!

Ciao-tutti-Special-De-mooiste-dorpjes-Zuid-Italië

Bestel De mooiste dorpjes van Zuid-Italië voor € 6,95

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Wanneer ik verneem dat iemand voornemens is om Taormina te bezoeken raad ik castelmola ook zeker aan, maar eenmaal daar is een bezoek aan bar Turisi ook een must toch?!

  2. Certo Nol! Maar om nu meteen twee barretjes te noemen in één artikel, leek ons wat veel. Maar je hebt gelijk, Turisi is ook een bezoek waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *