Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Paestum – gouden Griekse tempels in het groen

Paestum (3) Paestum (5)

Campanië heeft niet alleen veel overblijfselen van de Romeinse beschaving, ook de Grieken hebben hier hun sporen achtergelaten. Het mooiste aandenken aan hun aanwezigheid zijn de tempels bij Paestum, die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Paestum (1) Paestum-tempels (1) Paestum-tempels (2) Paestum-tempels (3) Paestum-tempels (4)

De Grieken begonnen zo’n 2500 jaar geleden met de bouw van de tempels van Poseidonia, dat de Romeinen later Paestum doopten. De grootste en oudste tempel was gewijd aan Hera, de koningin van de Griekse goden. Daarnaast vind je er een tempel gewijd aan Poseidon, god van de zee, en een tempel gewijd aan Athena, godin van de wijsheid.

Bewonder naast de tempels het museum vol met voorwerpen die zijn gevonden in de omgeving. Pronkstuk is de tombe van de duiker, een grafsteen die schitterend is versierd met een afbeelding van een man die elegant in het water duikt, die werd gevonden in 1968. De kleuren zijn nog even helder als in de tijd van de Grieken. Bellissimo!

Paestum-duiker

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Wat een prachtig boek, weer super gedaan Saskia! Ik zet een linkje op mijn facebook. groeten anita

  2. Grazie Anita!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *