Download gratis de Ciao tutti app

Paestum – gouden Griekse tempels in het groen

Paestum (3) Paestum (5)

Campanië heeft niet alleen veel overblijfselen van de Romeinse beschaving, ook de Grieken hebben hier hun sporen achtergelaten. Het mooiste aandenken aan hun aanwezigheid zijn de tempels bij Paestum, die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Paestum (1) Paestum-tempels (1) Paestum-tempels (2) Paestum-tempels (3)

De Grieken begonnen zo’n 2500 jaar geleden met de bouw van de tempels van Poseidonia, dat de Romeinen later Paestum doopten. De grootste en oudste tempel was gewijd aan Hera, de koningin van de Griekse goden. Daarnaast vind je er een tempel gewijd aan Poseidon, god van de zee, en een tempel gewijd aan Athena, godin van de wijsheid.

Bewonder naast de tempels het museum vol met voorwerpen die zijn gevonden in de omgeving. Pronkstuk is de tombe van de duiker, een grafsteen die schitterend is versierd met een afbeelding van een man die elegant in het water duikt, die werd gevonden in 1968. De kleuren zijn nog even helder als in de tijd van de Grieken. Bellissimo!

Paestum-duiker

Praktische info voor je bezoek aan Paestum
Zowel het park als het museum is dagelijks geopend van 8.30 tot 19.30 uur (laatste toegang om 18.50 uur). Alleen op 25 december en 1 januari blijven de deuren gesloten.

Een kaartje voor een bezoek aan de tempels en het Museo Archeologico kost € 12,- (van maart tot en met november, in de wintermaanden december, januari en februari betaal je slechts € 6,-). Je kunt via deze link alvast snel en makkelijk een kaartje reserveren voorafgaand aan je bezoek (je betaalt dan € 2,- reserveringskosten). Meer details vind je op de website van het Parco Paestum.

Paestum-tempels (4)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *