Home » Reizen door Italië » Abruzzen » Albergo diffuso Sextantio in Santo Stefano di Sessanio
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Albergo diffuso Sextantio in Santo Stefano di Sessanio

Erwin logeerde bij albergo diffuso Sextantio in Santo Stefano di Sessanio, een bijzondere plek in Abruzzo die hij graag met ons deelt. Erwin: ‘Het ligt schitterend en afgelegen, in het natuurgebied van de Gran Sasso. Het dorp is een echte parel die met name door de albergo diffuso nog lekker levendig is.

albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzoalbergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo (2) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo (3) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo (1)

De authentieke sfeer is overal aanwezig en de hotelkamers zijn perfect ontworpen in de stijl van vervlogen tijden, met moderne accenten. Onze kamer, Fornacella, was werkelijk prachtig.

albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo-kamer (1) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo-kamer (3) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo-kamer (4) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo-kamer (5) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo-kamer (6) albergo-diffuso-Sextantio-Abruzzo-kamer (7)

In de cantinone van het hotel kun je heerlijk eten en genieten van een goed glas vino. Het ontbijt krijg je geserveerd in de locanda, met heerlijke zelfgemaakte producten. Een genot voor de mond, dus de calorieën vliegen om je oren.

restaurant-Sextantio (1) restaurant-Sextantio (2) restaurant-Sextantio (3) restaurant-Sextantio (4)

Gelukkig loop je deze er weer snel af; de omgeving en het dorp zijn een plaatje. Geniet onder andere van de Corno Grande – 2912 meter hoog! – en wilde paarden, van de koeien op de Campo Imperatore, van Piccolo Tibet met het Oratorio di Santa Maria della Pieta, en, letterlijk en figuurlijk mijn persoonlijke hoogtepunt, Rocca Calascio.

albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (1) albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (2) albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (3) albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (4) albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (5) albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (6) albergo-diffuso-Sextantio-omgeving-Abruzzo (7)

Wij hebben het geluk gehad om de eigenaar/oprichter Daniel Kihlgren te ontmoeten. Hij was zelf ook een paar dagen in het dorp. Ondanks zijn blijkbaar grote rijkdom is dit een hele normale man die heel dicht bij zijn gasten staat en ongelooflijk open en vriendelijk is.’

Nog een tip van Erwin: ‘Wij hebben ons verblijf hier al ver van tevoren geboekt via de website van Sextantio zelf, zonder de mogelijkheid tot annuleren en aanpassen. Dit is een gok, maar hierdoor nog een beetje betaalbaar.’

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Een reactie

  1. Dit verhaal klopt wel, al is het helaas de halve waarheid. De helft van Santo Stefano is leeg en verlaten als gevolg van de aardbeving van 2009, straatjes zijn afgezet en gebouwen staan in de steigers. Voor de lok
    ale bevolking een drama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *