Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wandel langs de mooiste plekken van Arezzo

Dit voorjaar logeerde Saskia bij B&B Casa le Rondini Toscana, niet ver van Arezzo. Na een aantal dagen te hebben genoten van de groene omgeving, wandelingen door de wijngaarden en ontspannen in de uitgestrekte tuin, was het tijd voor een dagje Arezzo.

Samen met Jean, die afgelopen zomer de deuren van B&B Casa le Rondini Toscana opende, struinde Saskia door de stad, op zoek naar de mooiste plekjes, verborgen hoekjes, kleurrijke fresco’s en street art, fijne culinaire adressen en verhalen van kunstenaars die ooit in Arezzo woonden en werkten.

Al deze plekken, verhalen en tips heeft Saskia nu gebundeld in een ruim dertig pagina’s tellende City Walk, zodat ook jij tijdens je vakantie in Toscane kunt genieten van de sfeer van Arezzo.

Bestel de City Walk Arezzo

De adem van grootse kunstenaars

‘Als je op talent stuit in mijn leven, dan komt dat door de lucht in Arezzo die ik als kind heb ingeademd,’ zo schreef Michelangelo aan Giorgio Vasari. Arezzo bleek inderdaad een goede voedingsbodem voor creatief talent, zo ontdek je als je door de stad wandelt.

De namen van kunstenaars als Cimabue, Piero della Francesca, Vasari en Petrarca leven er nog altijd voort, net als de schitterende schilderingen, gebouwen en verhalen die ze in Arezzo achterlieten.

Kleine kunstwerkjes op de muren van de stad

In deze City Walk ontdek je het Arezzo van deze grote kunstenaars, maar let onderweg zeker ook op hedendaagse street art van onder anderen Exit/Enter en Blub. Exit/Enter laat eenvoudige mannetjes, ballonnen en hartjes op de muren achter.

Blub voorziet onder het motto l’arte sa nuotare (‘de kunst kan zwemmen’) kunstwerken uit de renaissance van duikbrillen, snorkels en luchtbellen. Hij tekende een duikbril voor onder anderen Dante, Mona Lisa en Michelangelo’s David. Houd je ogen goed open, want er duikt regelmatig nieuwe street art op (en oudere kunstwerkjes verdwijnen zo nu en dan).

Neem op de route ook de tijd om te genieten van la dolce vita, met een cappuccino, caffè of lunch op een terras. Saskia tipt een aantal van haar favoriete adresjes op de route, maar aan het einde van de City Walk vind je nog meer culinaire tips.

Geniet van een wandeling door sfeervol Arezzo!

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen. In de City Walk vind je ook een link naar de route in Google Maps.

Bestel de City Walk Arezzo

Nog meer stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks. Je kunt met ons door onder andere Rome, Turijn, Verona, Bologna, Bolzano, Venetië, Florence, Padova, Lecce en Napels wandelen. Andiamo?!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Een prachtige stad en de omgeving van Arezzo is buitengewoon mooi en fijn om daar je vakantie te hebben, ik kom er nu s af l meer dan 30 jaren in deze omgeving en aan het meer van Lago di Trasimeno, Passignano, Tuoro, Castiglisni del Lago.
    Gewoon ernaar toe gaan en alles tot je nemen de cappuccino, vino riso etc.

    Denis Hehuat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *