Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een bellissimo route rondom het Lago di Bolsena

Buongiorno da Bolsena, het startpunt voor een schitterende route langs het Lago di Bolsena, of Meer van Bolsena, in het noorden van de regio Lazio.

Het Lago di Bolsena is niet zomaar een meer; het is het grootste vulkanische meer van heel Europa. De laatste uitbarsting was rond 100 jaar voor Christus. Sindsdien slaapt de vulkaan, Vulsini genaamd, gelukkig diep, zonder het kalme water van het meer te verstoren…

Bestel de route rondom het Lago di Bolsena voor € 6,95

Rondom het meer is zo veel moois te zien en te ontdekken, dat we een uitgebreide route van in totaal ongeveer 65 kilometer hebben uitgestippeld, onderverdeeld in vier etappes. De eerste etappe voert van Bolsena naar Montefiascone, de tweede etappe leidt je van Montefiascone naar Marta en Capodimonte.

De derde etappe gaat van Capodimonte naar Gradoli, de laatste etappe brengt je van Gradoli terug naar Bolsena. Natuurlijk tippen we in elk van deze plaatsjes én onderweg bijzondere plekken die een stop waard zijn.

Een klein voorproefje van wat voor moois én lekkers je onderweg allemaal te wachten staat:

Tijdens of na deze tour langs het meer kun je op verschillende plekken stoppen voor een frisse duik in het meer. Ook leent het Lago di Bolsena zich uitstekend voor zeilen, waterfietsen en vissen.

Tot slot tippen we nog een aantal uitstapjes die iets verder van het meer liggen, zoals Cività di Bagnoregio, het Sacro Bosco (een heilig woud vol beelden van monsters, draken en dieren) en Pitigliano.

We hebben de route overigens niet alleen uitgebreid beschreven, maar ook per etappe ingetekend op Google Maps (de link(s) vind je in de pdf). Zo ben je helemaal klaar voor een bellissimo rondje om het Lago di Bolsena. Andiamo?!

Bestel de route rondom het Lago di Bolsena voor € 6,95

Deze Ciao tutti-route is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de route te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens downloaden op meerdere apparaten  (je pc, je laptop, smartphone of tablet) om van al het moois genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Agnes van Eijck-van der Heijden

    Che sorpresa! Na al heel veel info en mooie foto’s voor onze vakantie naar Bolsena en omgeving uit diverse Ciao Tutti’s verzamelt te hebben, vandaag nog meer om me op deze reis te verheugen. Dank je wel, deze voorpret haal je niet uit een reisgids.

  2. In een ietwat verdrietige stemming lees ik het artikel over de route rond het meer van Bolsena. Na het lezen is de zon letterlijk en figuurlijk gaan schijnen.Vorig jaar logeerden we 14 dagen in Ficulle in een prachtig agriturismo en van daaruit bezochten we met de auto diverse stadjes en dorpjes in de omgeving. Bolsena was daar een van en we hebben genoten van deze prachtige stad. Later reden we opnieuw naar het meer en aan de andere kant bezochten we Marta, ook een bezoek meer dan waard. Dit jaar zouden we opnieuw o.a. naar Ficulle gaan maar de Corona deed ons besluiten daarvan af te zien (we zouden op 1 juni vertrekken richting Dolomieten (meer van Molveno), daarna naar Bologna, vervolgen naar het Trasimenomeer (Passignano) en van daar weer naar Ficulle). Het jaar 2021 is nog zo ver weg maar toch beginnen wij weer hoop te krijgen dat wij in juni 2021 toch alsnog onze vakantieplannen in Italië kunnen realiseren. Uw artikel heeft daar mede toe bij gedragen en wij zullen de toer rond het meer zeker maken. Wij hopen dat de beschrijving ook dan nog te koop is. Wij wensen u veel succes en hopen op nog veel meer van dit soort publicaties want hoewel we al jaren naar Italië gaan blijft Italië boeien en hebben we nog veel te bezoeken in dat prachtige land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *