Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Slenteren tussen de ruïnes van Selinunte

Sicilië heeft een rijk Grieks verleden. Een van de mooiste plekken waar je de Griekse geschiedenis van het eiland voelt, is Selinunte, of eigenlijk Selinos, zoals de stad in de oudheid heette. Dit was niet zomaar een stad, maar in die tijd een van de machtigste steden ter wereld. En zelfs ruim tweeduizend jaar later voel je dit nog steeds.

Selinunte ligt in het zuidwesten van Sicilië, niet ver van Mazara del Vallo. Het was ooit een van de belangrijkste Griekse kolonies van het eiland. Dwaal rond de talloze tempels, waaronder de Tempel van Hera, die het best bewaard is gebleven en tussen 1956 en 1959 deels gereconstrueerd is.

Bezoek naast alle tempels ook de Casa del Viaggiatore, het ‘Huis van de Reiziger’, een oud gebouw waarin nu het Museo Antiquario is gevestigd. Het huis dankt deze naam aan het feit dat men er onderdak biedt aan reizigers en wetenschappers die de Griekse ruïnes bezoeken. Nu zijn de deuren voor iedereen geopend en vind je er tal van archeologische vondsten.

Wandel ook even door de tuin, waar in de openlucht tal van sarcofagen, vazen en amforen te zien zijn. Circa tien kilometer ten noordwesten van Selinunte vind je de Cave di Cuva, de steengroeven waar het materiaal voor de bouw van de tempels in Selinunte werd gewonnen.

Na het struinen langs de verschillende tempelresten neem je in de buurt een frisse duik in de zee. Een aanrader zijn de mooie stranden rondom Marinella.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *