Download gratis de Ciao tutti app

Scala dei Turchi – Siciliaanse trappen aan zee

Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (9)

Staan we op een gletsjer? Het lijkt er wellicht wel op, maar deze witte rots bij Realmonte, ten zuidwesten van Agrigento, is gemaakt van marna, een soort witte kalksteen. Weer en wind hebben in de loop der tijd een soort trap in de rots uitgehouwen. Dit schitterende stukje Sicilië heet dan ook de Scala dei Turchi (Trap van de Turken).

De naam zou zijn afgeleid van het verhaal dat de Saraceense piraten, afkomstig uit het huidige Turkije, deze rotsen aan het einde van de middeleeuwen hebben beklommen om aan land te geraken. Ze zouden hun boten in de inhammen hebben verstopt en de Sicilianen zo onaangenaam hebben verrast.

Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (1) Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (2) Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (4) Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (7)

De trap zorgt nu bij de meeste bezoekers voor een aangename verrassing. De witte steen steekt prachtig af tegen het blauw van de zee en de hemel.

Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (5) Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (6) Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (8) Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (10)

Het is een heerlijke plek om te zonnen (de steen wordt lekker warm in de zon en doet zo dienst als een luxe strand) en te zwemmen. Wij nemen nog een duik!

Scala-dei-Turchi-Agrigento-Sicilië (3)

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Mooi plekje in Sicilië. Ik was hier in oktober nog en er was bijna niemand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *