Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

San Gavino Monreale – een Sardijns dorp vol mooie muurschilderingen

In een aantal dorpjes op Sardinië vind je prachtige muurschilderingen, zoals in Orgosolo en Tinnura. Ook in het saffraandorpje San Gavino Monreale zijn mooie murales te zien, met dank aan de Associazione Culturale Skizzo.

Incontro – Alice Pasquini

Een van onze favoriete werken is Incontro van de beroemde Italiaanse street artist Alice Pasquini, dat in september 2022 gerealiseerd werd. Het is een portret van een meisje met een kat in haar armen.

‘Het verbeelden van een omhelzing is een belangrijk thema voor mij, zeker na covid. De relatie tussen een mens en zijn dier gaat altijd diep en in dit geval is de kat in werkelijkheid meer de hoofdpersoon van de schildering dan het meisje. Hij is het die de toeschouwer aankijkt, niet het meisje,’ aldus Alice Pasquini.

De mooiste muurschilderingen

Ook bewonder je er werken van de hand van Millo, Giorgio Casu, Zed1, Gabriel Moreno, Fabio Petani, Sergio Putzu, Leticia Mandragora, Alessio Bolognese, Claudia Filiheddu en Patta.

We delen een aantal van de pareltjes die in San Gavino Monreale te vinden zijn:

Op deze kaart vind je de meeste street art-werken in San Gavino Monreale terug, maar dwaal gerust zelf door de straatjes om de verrassendste kunstwerken te vinden.

met dank aan San Gavino Monreale voor een aantal foto’s

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Gaaf! In Orgosolo fotografeerde ik ze bijna 20 jaar geleden al, maar deze zien er nog prachtig fris uit. Heel gaaf, zeker met die heerlijke blauwe luchten erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *