Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

San Vito lo Capo: zee, strand en couscous

Ciao tutti! We nemen jullie nog even mee naar Sicilië, waar we in mei genoten van al het moois aan de westkust.

San-Vito (7)

Na onze rondreis over het westelijke stukje Sicilië verbleven we nog een week op camping El Bahira, vlak bij San Vito lo Capo. Deze viersterrencamping is een ideale plek voor iedereen die wil genieten van de mooie stranden bij San Vito lo Capo.

Hier liggen misschien wel de mooiste stranden en strandjes van het westen van Sicilië. Soms heel makkelijk te bereiken, soms net wat afgelegener, maar allemaal even mooi en met een prachtig uitzicht over zee.

San-Vito (8)

Vanaf het fijne grote zandstrand in het plaatsje zelf waad je zo de helderblauwe zee in, alsof je op een of ander tropisch eiland bent beland. Naast genieten van een dagje strand, kun je vanuit San Vito lo Capo ook een bootexcursie naar het nabijgelegen natuurpark Lo Zingaro of de tonnara van Scopello maken.

San-Vito (5) San-Vito (6)

In het dorpje zelf is het ‘s zomers gezellig slenteren, langs de vele winkeltjes, terrasjes en restaurantjes.

San-Vito (14) San-Vito (15)San-Vito (12)San-Vito (1)

Wij aten er een bijzonder lekker ijsje, dat we voor we er een hap van namen nog even in chocolade en pistachenootjes lieten zwemmen.

San-Vito (16)

De specialiteit van San Vito lo Capo: couscous

Een culinaire specialiteit die je hier niet mag missen is de couscous. Dat klinkt misschien gek voor Sicilië, maar het is écht het lokale gerecht in San Vito. Wij smulden van een heerlijke cuscus als pesce, viscouscous bij Tha’am (Via Duca degli Abruzzi 32). Je waant je hier in Tunesische sferen, want de familie die het restaurant runt heeft Tunesische roots. De perfecte plek om van de San Vitaanse couscous te genieten!

San-Vito (4) San-Vito (9)San-Vito (4b) San-Vito (4c)San-Vito (10)foto’s: Merle van de Reep

Het hoogtepunt van het jaar is het Cous Cous Fest, dat wordt gevierd in september. Tijdens dit culinaire festijn komen chef-koks van over de hele wereld naar San Vito lo Capo om de lekkerste couscous te maken.

Meer lezen over het westen van Sicilië?

Geniet van al het moois dat het weelderige westen van Sicilië te bieden heeft met onze ruim driehonderd pagina’s tellende Special. Met kleurrijke carri, pracht en praal in Palermo, zonnige zoutpannen, knapperige cannoli gevuld met romige ricotta en zonnige stranden.

 Bestel Ciao tutti Special #12 – Sicilië, het weelderige westen

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hallo! Leuke blog 🙂 Ik ga in augustus naar Sicilië en ben op zoek naar (lekkere) adresjes!
    Ik vroeg me dan ook af waar jullie dat overheerlijke ijsje hebben gegeten …

    Alvast bedankt,

    Groetjes

    Jocelyn

  2. Kan niet missen, bij Stecco Natura (aan de Via Savoia). Geniet van Sicilië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *