Download gratis de Ciao tutti app!

De Giardino d’Amore op het Isola Bella in het Lago Maggiore

Na ons bezoek aan de talloze tulpen in het Parco Giardino Sigurtà zetten we vandaag nog een mooie tuin in Italië in het zonnetje.

Isola-Bella-Lago-MaggioreIsola-Bella-Lago-Maggiore (5)

Tuin der liefde
De tuin die we vandaag bezoeken, draagt de schitterende naam Giardino d’Amore, Tuin der Liefde. De tuin zelf is schitterend, maar ook de ligging is bijzonder. De Giardino d’Amore bevindt zich namelijk op Isola Bella (‘Mooi Eiland’), midden in het Lago Maggiore.

Het eiland, dat deel uitmaakt van de zogeheten Borromeïsche Eilanden, zou zijn vernoemd naar Isabella, de vrouw van Carlo III Borromeo – een van de telgen van een bankiersfamilie die van oorsprong afkomstig is uit Toscane maar zich later vestigde in Milaan. Het was Carlo die opdracht gaf om van het rotsachtige eiland een waar paradijs te maken, met terrassen vol bloemen en planten, fonteinen en andere waterpartijen, beelden en grotten, waterlelies en obelisken, citroenbomen en in geometrische patronen aangelegde heggen.

Isola-Bella-Lago-Maggiore (1a) Isola-Bella-Lago-Maggiore (1c) Isola-Bella-Lago-Maggiore (3) Isola-Bella-Lago-Maggiore (4)Isola-Bella-Lago-Maggiore (2) Isola-Bella-Lago-Maggiore (8) Isola-Bella-Lago-Maggiore (9) Isola-Bella-Lago-Maggiore (13)

Zijn zonen Vitaliano en Giberto zetten zijn droom voort en zorgden ervoor dat de tuinen voltooid werden, met op het hoogste punt – als een soort van kroon – een beeld van een eenhoorn, het symbool van de Borromeo-familie.

Isola-Bella-Lago-Maggiore (7)

Isola Bella werd voor het eerst beschreven als isola incantata door de Engelsman Gilbert Burnet, die Italië bezocht in 1686. Hij reisde onder meer naar het Lago Maggiore en Isola Bella. In navolging van Burnet bezochten vele Noord-Europese reizigers het eiland op hun Grand Tour en Isola Bella groeide uit tot een van de bekendste eilanden van het Lago Maggiore.

Isola-Bella-Lago-Maggiore (10) Isola-Bella-Lago-Maggiore (14) Isola-Bella-Lago-Maggiore (12)

Praktische informatie
Isola Bella is in 2015 te bezoeken van vrijdag 20 maart tot en met zondag 25 oktober. Je kunt er terecht van 9.00 tot 17.30 uur. Een ticket voor een bezoek aan het palazzo, de pinacoteca (schilderijencollectie) en de tuin van Isola Bella kost € 15,-. Kinderen (van 6 tot 15 jaar) betalen € 8,50. De toegang voor kinderen tot 6 jaar is gratis.

Wanneer je ook de tuinen van Isola Madre, eveneens in het Lago Maggiore, wil bezoeken, kun je beter een combiticket nemen voor beide eilanden à € 20,50 (€ 10,- voor kinderen).

Het eiland van de vissers
Na dit mooie eiland is ook een bezoek aan Isola dei Pescatori een aanrader. Dit ‘Eiland van de Vissers’ is het kleinste van de Borromeïsche Eilanden en dankt zijn charme aan het kleine, knusse vissersdorpje dat je al vanaf het water kunt zien. Er wonen nog steeds veel vissers, die zo goed als dagelijks uitvaren. Na een wandeling door de straatjes van het dorp schuif je dan ook aan voor een heerlijke lunch in een van de visrestaurantjes, met vers gevangen vis uit het meer.

Isola-pescatori-Lago-Maggiore

Nog meer mooie tuinen in Italië
De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan 100 tuinen en ruim 600 pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo voor € 6,95 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.