Download gratis de Ciao tutti app!

De charme van het Siciliaanse barokstadje Scicli

Scicli (dat je uitspreekt als shiek-lie) mag dan minder bekend zijn dan de barokke buurstadjes Modica, Noto en Ragusa, het is minstens zo mooi en fascinerend.

Scicli-Sicilie (1)Scicli-Sicilie (13)

De naam Scicli is een afgeleide van het oude volk dat hier voor zover we weten de eerste nederzetting stichtte, de Siculi. Hun sporen zijn hier en daar nog te zien, bijvoorbeeld in de grotwoningen, maar het zijn vooral de barokke details die meteen de aandacht trekken. Vooral het Palazzo Beneventano, aan de Via Duca d’Aosta, is een pareltje als je houdt van barokke versieringen, monsterlijke koppen en prachtig gekrulde balkonnetjes. Kijk maar mee!

Scicli-Sicilie (4) Scicli-Sicilie (5a) Scicli-Sicilie (7) Scicli-Sicilie (8) Scicli-Sicilie (9) Scicli-Sicilie (10) Scicli-Sicilie (10a) Scicli-Sicilie (10b) Scicli-Sicilie (14) Scicli-Sicilie (14a) Scicli-Sicilie (15) Scicli-Sicilie (15a)

Slapen in Scicli
Krijg je geen genoeg van de bijzondere barokke sfeer in Scicli? Bij Albergo Diffuso Scicli kun je je helemaal onderdompelen in het dagelijks leven van de lokale bevolking. Luister naar de verhalen van de mannetjes op het plein en kijk naar hun expressieve gezichten en gebarende handen. Ruik het versgebakken brood, proef van de verse cannoli en verlies je in de eindeloze Italiaanse tafereeltjes van het fabelachtige Scicli.

Scicli-Albergo-Diffuso (1) Scicli-Albergo-Diffuso (3) Scicli-Albergo-Diffuso (5)

De appartementen en kamers lijken als het ware rond te zijn gestrooid in het kleine centrum. Je verblijft direct tussen de lokale bevolking – met een adres op maximaal driehonderd meter van de centrale receptie aan de Via Francesco Mormino Penna. Je slaapt dus gewoon tussen de kerken en palazzi die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Wakker worden was nog nooit zo cultureel verantwoord!

Over wakker worden gesproken, het ontbijt wordt geserveerd in de bar aan het plein, recht voor het gemeentehuis, met een brede selectie van zoete en hartige heerlijkheden zoals cassatine di ricotta, cannoli, zelfgebakken brood, kazen, vleessoorten, verse jam, brioches, granita… smullen geblazen!

Scicli-Albergo-Diffuso (2)

Nog meer Sicilië-tips
Nog veel meer tips voor Scicli en alle andere pareltjes in de Val di Noto en de oostkust van Sicilië vind je in de Ciao tutti Special Sicilië – Spektakel aan de oostkust.

Bestel deze Special

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone en tablet) van alle moois in de Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *