Home » Reizen door Italië » Emilia-Romagna » De kleurrijke muren van Dozza – street art in een van de mooiste dorpjes van Emilia-Romagna
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

De kleurrijke muren van Dozza – street art in een van de mooiste dorpjes van Emilia-Romagna

Net als in Orgosolo vind je in Dozza (een van de borghi più belli in Emilia-Romagna) kleurrijke muurschilderingen, die gemaakt zijn door kunstenaars uit de omgeving.

Dozza-Emilia-RomagnaDozza-Emilia-Romagna (1) Dozza-Emilia-Romagna (1a) Dozza-Emilia-Romagna (1b)

Een wandeling door het dorpje  is alsof je door een openluchtmuseum wandelt. Geniet van de verschillende afbeeldingen die je onderweg tegenkomt en fotografeer de kunstwerken die het dorpje extra cachet geven.

Dozza-muurschilderingen-Emilia-Romagna (1) Dozza-muurschilderingen-Emilia-Romagna (2)Dozza Dozza-Emilia-Romagna (5) Dozza-Emilia-Romagna (6) Dozza-Emilia-Romagna (7)Bezoek in Dozza ook de Santa Maria Assunta in Piscina en neem de tijd voor een glas van de lokale wijn, de Albana, de allereerste witte wijn in heel Italië die het DOCG-keurmerk kreeg. De Venetiaanse dogen genoten hier van, dus volg hun voorbeeld en toost met een glas van deze verrukkelijke vino.

Bezoek voordat je weer vertrekt uit Dozza ook in deze borgo het massieve kasteel, La Rocca, dat is gebouwd in de vorm van een scheepskiel. Eenmaal over de slotbrug kom je op een centrale binnenplaats met twee loggia’s. Hier worden regelmatig concerten, toneelvoorstellingen en proeverijen gehouden.

Dozza-Emilia-Romagna (3)

Op de begane grond vind je de vroegere keuken, met grote haarden, een put en antieke gebruiksvoorwerpen. Het hart van de burcht bevindt zich op de piano nobile, de eerste verdieping, met een grote  ontvangstzaal met meubels en schilderijen die je meteen een paar eeuwen terug in de tijd brengen. Bekijk ook de kamer van Pius VII, de wapenkamer, de gevangenis en de omwalling, vanwaar de omgeving vol wijngaarden zich voor je ogen ontvouwt.

Dozza-Emilia-Romagna (8)

Ontdek alle mooie dorpjes in Emilia-Romagna & Midden-Italië in onze Special!

Ciao-tutti-Special-De-mooiste-dorpjes-van-Midden-Italië

Bestel De mooiste dorpjes van Midden-Italië voor € 6,95

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *