Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De kleurrijke muren van Dozza – street art in een van de mooiste dorpjes van Emilia-Romagna

Net als in Saludecio, Orgosolo en Tinnura vind je in Dozza (een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië) kleurrijke muurschilderingen, die gemaakt zijn door kunstenaars uit de omgeving.

Dozza-Emilia-Romagna (5)

Een wandeling door het dorpje is alsof je door een openluchtmuseum wandelt. Geniet van de verschillende afbeeldingen die je onderweg tegenkomt en fotografeer de kunstwerken die het dorpje extra cachet geven. We maken alvast een virtueel rondje:

Dozza

Bezoek in Dozza ook de Santa Maria Assunta in Piscina en neem de tijd voor een glas van de lokale wijn, de Albana, de allereerste witte wijn in heel Italië die het DOCG-keurmerk kreeg. De Venetiaanse dogen genoten hier van, dus volg hun voorbeeld en toost met een glas van deze verrukkelijke vino.

La Rocca di Dozza

Bezoek voordat je weer vertrekt uit Dozza ook in deze borgo het massieve kasteel, La Rocca, dat is gebouwd in de vorm van een scheepskiel. Eenmaal over de slotbrug kom je op een centrale binnenplaats met twee loggia’s. Hier worden regelmatig concerten, toneelvoorstellingen en proeverijen gehouden.

Op de begane grond vind je de vroegere keuken, met grote haarden, een put en antieke gebruiksvoorwerpen. Het hart van de burcht bevindt zich op de piano nobile, de eerste verdieping, met een grote  ontvangstzaal met meubels en schilderijen die je meteen een paar eeuwen terug in de tijd brengen. Bekijk ook de kamer van Pius VII, de wapenkamer, de gevangenis en de omwalling, vanwaar de omgeving vol wijngaarden zich voor je ogen ontvouwt.

Nog meer mooie dorpjes in Midden-Italië

Ontdek nog veel meer borghi più belli in onze Special met alle mooiste dorpjes van heel Midden-Italië:

Ciao-tutti-Special-De-mooiste-dorpjes-van-Midden-Italië

Ontdek de mooiste dorpjes van Midden-Italië

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone en tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ans Beurskens

    We hebben inmiddels al van een aantal van jullie tips genoten tijdens ons verblijf in Emilia Romagna! We hebben Faenza, Ravenna en Dozza bezocht! Dank voor de leuke tips en ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *