Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Como – ontdek de mooiste plekken van deze charmante stad aan het Comomeer

Het Comomeer is het op twee na grootste meer van Italië. Het dankt zijn naam aan de stad Como, die direct aan de oever van het meer ligt.

De romantische stad heeft veel autovrije, smalle straten waaraan prachtige panden en boetieks te vinden zijn. Hier en daar stuit je op gezellige piazza’s die op zwoele zomeravonden worden gevuld met het geroezemoes van Italianen en toeristen die er aanschuiven voor een glas wijn of een gezellig etentje.

Het meer is altijd dichtbij, maar tegelijkertijd komen aan het eind van bijna elke straat de bergen in zicht. Vertraag je tempo en geniet van deze prachtige stad en haar omgeving, tijdens deze unieke wandelroute die we samen met Inge van Milaan met Local hebben uitgezet.

Inge woont sinds 2012 in Milaan, maar gaat op vrije dagen heel graag naar het Comomeer om daar te wandelen, fietsen, te genieten van het verfrissende water of mooie dorpen te ontdekken. Ook in Como zelf kent ze veel bijzondere plekken, die ze in deze wandeling graag met je deelt zodat ook jij de charme van Como kunt ontdekken!

Bestel de City Walk Como

Een klein voorproefje van de City Walk in Como

We lichten alvast een klein tipje van de sluier van deze City Walk op. Zo start je je wandeling bij de Romeinse thermen van Como, om verderop in de stad het modernere Casa del Fascio te bekijken. Je wandelt door de middeleeuwse straten van de stad – met muren en deuren die bijzondere verhalen vertellen – maar loopt ook langs de prachtige villa’s aan het meer, waarvan enkele ook hun deuren openen voor bezoekers.

Je ziet watervliegtuigjes, kunstwerken en kikkers, maakt kennis met een wereldberoemd natuurkundige en zoekt naar street art met als decor de charmante straten van Como en het diepblauwe meer omringd door de bergen.

In een wandeling van circa zes kilometer ontdek je zo de veelzijdigheid van Como, met uiteraard ook een aantal tips voor een culinaire stop op je route. Andiamo?!

Bestel de City Walk Como

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

met dank aan Roy Bisschops van ZEROPXL voor de foto’s

Nog meer stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks. Je kunt met ons door onder andere Milaan, Bergamo, Turijn, Verona, Bologna, Bolzano, Venetië, Florence, Rome, Lecce en Napels wandelen. Andiamo?!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *