Inspiratie voor een Italiaanse kerst - cadeaus, delicatessen & wijn

Kleurrijk keramiek in Grottaglie

Welkom in Grottaglie, een kleurrijk stadje in Puglia!

Grottaglie Grottaglie-keramiek-Puglia-1 Grottaglie-keramiek-Puglia-2 Grottaglie-keramiek-Puglia-3 Grottaglie-keramiek-Puglia-4 Grottaglie-keramiek-Puglia-5

Grottaglie staat bekend om de productie van keramiek, mede dankzij de nabijgelegen steengroeven die het plaatsje voorzien van de benodigde grondstoffen. Het stadje heeft een heuse keramiekwijk, waarin je de ambachtslieden aan het werk kunt zien in hun ateliers. Hun vaardige handen maken de prachtigste voorwerpen van keramiek, in vrolijke kleuren of kunstig beschilderd met kleurrijke details.

Grottaglie (9)Grottaglie (5) Grottaglie-keramiek-1 Grottaglie-keramiek-1b

Grottaglie mag het keurmerk DOC (Denominazione di Origine Controllato) op zijn keramiek plaatsen… Dat voorrecht is verder aan geen enkele andere plek in Puglia verleend.

Grottaglie-keramiek (3)

Natuurlijk neem je een kijkje in de vele ateliers en winkeltjes, maar bezoek zeker ook het Museo della Ceramica in het Castello Episcopio, op het hoogste punt van het Quartiere delle Ceramiche. In augustus wordt er in de hele wijk een openluchttentoonstelling georganiseerd, la Mostra della Ceramica, en in december is er een grote kerststal van keramiek te bewonderen in de keramiekwijk van Grottaglie.

Grottaglie-keramiek-kerststal Grottaglie-keramiek-kerststal-1 Grottaglie-keramiek-kerststal-3Grottaglie-keramiek-kerststal-2

Nog meer moois in Puglia
Benieuwd naar nog meer moois in deze regio in het zuiden van Italië? Bestel dan de Special Puglia – een sprookje dat echt bestaat en laat je betoveren door al het moois – en lekkers – dat la bella Puglia te bieden heeft!

Ciao-tutti-Special-20-Puglia

Bestel Ciao tutti Special #21 Puglia voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Geniet van onze puzzelboekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *