Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kleurrijk keramiek in Grottaglie

Welkom in Grottaglie, een kleurrijk stadje in Puglia dat bekend staat om de productie van keramiek, mede dankzij de nabijgelegen steengroeven die het plaatsje voorzien van de benodigde grondstoffen.

Grottaglie Grottaglie-keramiek-Puglia-1 Grottaglie-keramiek-Puglia-2 Grottaglie-keramiek-Puglia-3 Grottaglie-keramiek-Puglia-4 Grottaglie-keramiek-Puglia-5

Het stadje heeft een heuse keramiekwijk, waarin je de ambachtslieden aan het werk kunt zien in hun ateliers. Hun vaardige handen maken de prachtigste voorwerpen van keramiek, in vrolijke kleuren of kunstig beschilderd met kleurrijke details.

Grottaglie (9)Grottaglie (5) Grottaglie-keramiek-1 Grottaglie-keramiek-1b

Grottaglie mag het keurmerk DOC (Denominazione di Origine Controllato) op zijn keramiek plaatsen… Dat voorrecht is verder aan geen enkele andere plek in Puglia verleend.

Grottaglie-keramiek (3)

Natuurlijk neem je een kijkje in de vele ateliers en winkeltjes, maar bezoek zeker ook het Museo della Ceramica in het Castello Episcopio, op het hoogste punt van het Quartiere delle Ceramiche. In augustus wordt er in de hele wijk een openluchttentoonstelling georganiseerd, la Mostra della Ceramica, en in december is er een grote kerststal van keramiek te bewonderen in de keramiekwijk van Grottaglie.

Grottaglie-keramiek-kerststal Grottaglie-keramiek-kerststal-1 Grottaglie-keramiek-kerststal-3Grottaglie-keramiek-kerststal-2

Nog meer tips voor Puglia
Ga je op vakantie naar Puglia? We hebben al onze praktische tips voor je vakantie naar Puglia voor je op een rijtje gezet, van alle vluchten naar Puglia tot mooie accommodaties voor een onvergetelijke vakantie.

Onmisbaar als voorbereiding en/of voor onderweg: Mijn Puglia, een persoonlijke reisgids met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden. Ga samen met Saskia op ontdekking in Puglia en je zult de prachtige regio voor altijd in je hart sluiten! Bestel Mijn Puglia via deze link, met persoonlijke boodschap van Saskia.

Ook maakten we een paar handige online overzichtslijstjes:

*ontdek de mooiste plekken van Puglia
*10x proeven van Puglia
*de lekkerste Slow Food-adresjes in Puglia
*ontdek de mooiste stranden van Puglia
*slapen in een trullo in Puglia
*de mooiste masseria’s in Puglia

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Salento DRONE Facebook laat mooie plaatjes en filmpjes zien van kerstversiering/verlichting van de Salento.
    Buon Natale a tutti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *