Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Terme Pré Saint Didier – een dagje wellness aan de voet van de Monte Bianco

Zes kilometer buiten Courmayeur ligt het dorpje Pré-Saint-Didier, dat vooral bekend staat om de natuurlijke warmwaterbronnen.

Laat je een dagje verwennen in het thermencomplex annex wellnesscentrum, aan de voet van de Monte Bianco, met zwembaden waar je zelfs onder water muziek hoort en verschillende sauna’s, Turkse stoombaden en modderbaden.

Ook het buitengedeelte is het hele jaar geopend, met verschillende warmwaterbaden en sauna’s. Badderen met grandioos uitzicht – dat is pas luxe!

Kuren met koninklijke allure

Al in de Romeinse tijd was Prata ad Sanctum Desiderium – zoals Pré-Saint-Didier toen heette – bekend om het heilzame water, maar pas in de tweede helft van de zeventiende eeuw ontstond er een kleine spa, om meer mensen te laten genieten van de helende kracht van het water.

In 1834 verrees er een prachtig thermengebouw, Anciens Bains, in opdracht van de provincie Aosta, met name voor de koninklijke familie Savoia en haar gasten. Vooral koningin Margherita kwam hier graag om te genieten van een ontspannen bad.

Een kleine twintig jaar geleden werd dit thermengebouw volledig gerenoveerd, zodat de authentieke luister gepaard gaat met modern comfort.

Via een ondergrondse gang is Anciens Bains verbonden met het Ancien Casinò, waar de gasten vroeger een aangename avond konden beleven door een gokje te wagen. Sinds de restauratie maakt ook het oude casino deel uit van het thermencomplex.

Tussen whirlpools en watervallen

Je dompelt jezelf op tal van unieke plekken onder in ijskoud of aangenaam warm water, met uitzicht op de hoogste toppen van de regio Valle d’Aosta, met als hoogste berg de Monte Bianco, de Mont Blanc.

Je kunt hier makkelijk een hele dag doorbrengen, tussen whirlpools en watervallen, houten saunachalets en Kneipp-paden, behandel- en relaxruimtes.

Bezoek de Bains du Désir en Bain du Feu, strijk neer in de Salon des Sapins en de Salon de la Pierre en geniet van de kruidige warmte in de Sauna Jardin Fleuri of de Sauna Foliage.

Onze favoriet is misschien wel de Salon de la Lavande, de lavendelzaal, waar je volledig ontspannen weer naar buiten loopt.

Als herboren

Het thermale water – dat uit het hart van de bergen komt en anders dan je wellicht verwacht van nature lekker warm is – bevat verschillende mineralen die ervoor zorgen dat je je na een dagje spa als herboren voelt.

Omring je door de geur van citroen, bergamot en cederhout – een uniek elixer dat ervoor zorgt dat je ontspannen opgaat in de magie van deze plek tussen de bergen.

Praktische informatie Terme Pré Saint-Didier

De Terme Pré Saint-Didier liggen aan de Allée des Thermes in Pré-Saint-Didier, in de regio Valle d’Aosta. Via de website van de Terme Pré Saint Didier vind je alle informatie voor je bezoek, van openingstijden tot reserveringsmogelijkheden.

Als je de mogelijkheid hebt om de thermen doordeweeks te bezoeken, dan raden we je dit zeker aan, aangezien het in het weekend erg druk kan zijn.

Orrido di Pré-Saint-Didier

Van de Terme di Pré Saint Didier kun je een mooie wandeling maken naar de Orrido di Pré-Saint-Didier, met een panoramaplatform vanwaar je de kloof prachtig vast kunt leggen. Via deze link vind je alle details.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *