Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Ciao tutti’s podcast over Italië

Geniet van Ciao tutti’s podcast over Italië!

Na ruim elf jaar heel veel blogs en reisgidsen met jullie te hebben gedeeld, kun je nu ook naar ons luisteren, dankzij onze eigen podcast, waarin we je even heerlijk meenemen naar Italië.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van de Ciao tutti podcast die tot nu toe zijn verschenen. Net als in de podcast-apps staat de meest recente aflevering bovenaan.

We hebben dit keer twee nieuwe afleveringen voor je: Iris en Joël duiken in de wereld van Napolitaanse muziek en Saskia neemt je mee op safari in Florence. Geniet ervan!

‘O sole mio & meer meeslepende Napolitaanse muziek
In deze podcast zorgen Iris en Joël van Ontdek Napels voor Napolitaanse sferen. Daarbij denk je wellicht meteen aan pizza, de Vesuvius en voetbal, maar er is nóg een fenomeen waar Napels om bekend staat: muziek! Luister maar mee (door hieronder op play te klikken) en ontdek hoe muzikaal Napels is!

Op safari in Florence
Saskia neemt je, samen met Florentijn Federico, mee op safari in Firenze – of Florence zoals we in Nederland zeggen. Want naast de beroemde Duomo met zijn indrukwekkende koepel, de Ponte Vecchio en Michelangelo’s David vind je midden in Florence ook een bijzondere beestenboel. Ga je mee op zoek naar zeilende schildpadden, brullende leeuwen en een zwijntje dat geluk brengt?

Klik in de podcast-player hieronder op play en ontdek samen met Saskia verschillende (wilde) dieren in de stad.

Een geheime plek aan de Amalfikust
In de tweede podcast nemen we je mee naar een ‘geheim’ citroenparadijs aan de Amalfikust. Felicia Giordano van Salerno Travel neemt je mee naar een citroenboomgaard.

De limoni die hier groeien, vormen het hoofdingrediënt van de beroemde limoncello, maar wist je dat ze ook geluk brengen. Klik in de podcast-player hieronder op play en Felicia vertelt je, samen met citroenteler Salvatore, hoe dat zit!

Italiaanse koffie
De eerste podcast gaat – net als een van de eerste blogs in 2010 – over Italiaanse koffie. Saskia neemt je even mee naar een Italiaanse koffiebar. Terwijl ze geniet van een romige cappuccino, vertelt ze je meer over de Italiaanse koffiecultuur.

Waar werd bijvoorbeeld de allereerste espresso gezet? Waarom kun je na elf uur eigenlijk beter geen cappuccino meer bestellen? Welke Napolitaanse koffietraditie is een teken van solidariteit? En wat is een espresso romano? Luister mee door hieronder op de play-knop te klikken en je hoort het allemaal!

Nieuwe afleveringen
Klinkt dat naar meer? Nog even geduld… Samen met een aantal collega’s werkt Saskia al aan een aantal volgende afleveringen, met onder meer Romeinse kunst, een bezoek aan een Siciliaanse markt en de Vespa (die dit jaar haar 75ste verjaardag viert).

Je kunt Ciao tutti’s podcast ook via de verschillende podcastapps volgen (Spotify, Castbox, iTunes etc.), zodat je elke nieuwe aflevering meteen kunt luisteren. We hanteren vooralsnog geen vaste frequentie, maar we zullen jullie regelmatig verrassen met nieuwe verhalen om naar te luisteren.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief