Home » Italiaanse taal » Film » Paolo Sorrentino bij je thuis
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Paolo Sorrentino bij je thuis

Ter ere van de lancering van La grande bellezza, de nieuwste film van de Italiaanse filmregisseur Paolo Sorrentino, brengt Cinemien de eerdere films van deze regisseur bij je thuis. De Paolo Sorrentino Collectie omvat drie van zijn bekroonde films, waarbij in alle drie de films de hoofdrol wordt vertolkt door de veelzijdige acteur Toni Servillo.

dvd-box-Sorrentino

L’uomo in più
Zijn debuut L’uomo in più (One man up, 2001) werd bekroond met de Nastro d’Argento voor beste jonge regisseur. In de vroege jaren tachtig bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is een zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden.

Antonio is een voetballer die na het scoren van de winnende goal tijdens de Europese kampioenschappen plots een ster is. Een paar jaar later is Tony enorm verslaafd aan de cocaïne en is hij het middelpunt van een publiek schandaal als bekend wordt dat hij met een minderjarig meisje het bed heeft gedeeld. En Antonio kampt met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal en tot overmaat van ramp, wordt hij verlaten door zijn vrouw.

Sorrentino-1

Le consequenze dell’amore
Met zijn thriller Le consequenze dell’amore (2004) brak Sorrentino internationaal door, won hij vele awards en werd hij zelfs genomineerd voor de Gouden Palm voor Beste Film.

Waarom leeft een vijftigjarige man acht jaar in een anonieme hotelkamer, in een anonieme stad? Jaren van stilte en veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen: Titta Di Girolamo observeert het leven dat aan hem voorbij trekt. Emotieloos. Wat verbergt hij en waarom? Titta Di Girolamo’s geheimen zijn onbespreekbaar en leiden tot een onafwendbaar en gruwelijk noodlot.

Sorrentino-2

Il Divo
Met Il Divo, een gedramatiseerde film over de controversiële politicus Giulio Andreotti won Sorrentino de Grote Juryprijs in Cannes.

De film speelt zich af in het Italië van de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Te midden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti, één van de belangrijkste en machtigste Italiaanse politici van na de Tweede Wereldoorlog. Totdat alles verandert…

Sorrentino-3

Nieuwsgierig naar deze drie Sorrentino-films? Via deze link bestel je de Paolo Sorrentino Collectie bij bol.com.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *