Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bellas Mariposas – een film die het leven viert

Bellas Mariposas beschrijft een dag uit het leven van de tiener Caterina, die vanuit de achterbuurt van de Sardijnse hoofdstad Cagliari haar onverwoestbaar optimistische wereldbeeld loslaat op de niet geringe misstanden in haar omgeving. Een geëngageerde, ontroerende film, vrolijk en treurig, kleurrijk en contrastrijk.

Bellas-Mariposas-poster

Caterina woont in een sombere, armoedige wijk in Cagliari, de hoofdstad van het eiland Sardinië. Ze heeft een tirannieke vader en een horde broers en zussen, van wie de meesten al op het slechte pad zijn beland. En toch is het meisje goedgemutst. Ze vertelt openhartig – soms rechtstreeks in de camera – over haar liefde voor buurjongen Gigi en haar band met hartsvriendin Luna.

Bellas mariposas, gebaseerd op een verhaal van Sergio Atzeni, volgt een dag uit Caterina’s leven. De dag waarop ze vreest voor het leven van Gigi, omdat haar broer Tonio gedreigd heeft hem te vermoorden. En de dag waarop ze ontdekt dat Gigi verliefd is op het sletje van de buurt. Maar het is ook de dag waarop Caterina en Luna naar het strand gaan, heel veel ijsjes eten, giechelen en zwemmen. Een paar fragmenten:

Bellas-Mariposas (1)Bellas-Mariposas (2)Bellas-Mariposas (3)Bellas-MariposasBellas-Mariposas2Bellas-Mariposas3

In de beste Italiaanse traditie van films als Brutti, sporchi e cattivi en het recente Gomorra toont regisseur Salvatore Mereu armoede en ellende, maar dankzij Caterina’s blik is de film ook vol jeugdige overmoed en onverstoorbaar optimisme. ‘Een film die het leven viert,’ aldus de jury van het Rotterdamse Film Festival. Gauw kijken dus!

Bestel Bellas Mariposas via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *