Home » Italiaanse taal » Film » 3 Italiaanse filmtips voor dit najaar
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

3 Italiaanse filmtips voor dit najaar

Na onze heerlijke boekentips voor deze herfst delen we vandaag drie filmtips, van een indringende documentaire tot twee spannende thrillers (en als extraatje een bloedstollende dvd-box voor thuis, die je ook kunt winnen!).

Fuocoammare-film-Lampedusa

Fuocoammare
Allereerst Fuocoammare, een documentaire die vanaf 6 oktober in de bioscoop te zien is. In deze film volgen we Samuele, twaalf jaar oud, die op Lampedusa woont. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij zich amuseren, op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven.

Maar zijn eiland is niet zoals de andere eilanden. Lampedusa is namelijk de Europese bestemming geworden is van de mannen, de vrouwen en de kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes. Ze zijn op zoek naar vrede, vrijheid of ‘gewoon’ geluk, maar de tocht is niet zonde risico’s. De eilandbewoners zijn dan ook regelmatig getuige van een van de grootste menselijke tragedies van onze tijd.

Fuocoammare-film-Lampedusa (1) Fuocoammare-film-Lampedusa (3)

Fuocoammare is geregisseerd door Gianfranco Rosi (die ook de documentaire Sacro Gra, over de ringweg van Rome, maakte). De film won vier prijzen op het Berlijn Film Festival 2016, waaronder de Gouden Beer en de Amnesty International Filmprijs.

Inferno-Dan-Brown-filmposter (2)

Inferno
Vanaf 13 oktober kunnen de fans van Dan Brown zijn nieuwste verhaal, Inferno, dat zich deels afspeelt in Florence en Venetië, op het witte doek zien. In deze spannende thriller van regisseur Ron Howard (die ook de verfilming van The Da Vinci Code voor zijn rekening nam), wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (vertolkt door Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die gecreëerd zijn door een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Inferno-Dan-Brown-film (1) Inferno-Dan-Brown-film (2) Inferno-Dan-Brown-film (4)

Bekijk via deze link alvast een klein voorproefje van Inferno. Nieuwsgierig naar alle plekken in Florence die Robert Langdon en Sienna Brooks in Inferno aandoen? Wandel dan door de stad met onze City Walk Dantes Inferno in Florence en ontdek hemelse en helse plekken in de renaissancestad.

Le-confessioni-film-Roberto-Ando-filmposter

Le confessioni
Een internationaal sterrenensemble – met Toni Servillo (La grande bellezza), Connie Nielsen (Gladiator), Moritz Bleibtreu (Das experiment), Marie-Josée Croze (The Diving Bell and the Butterfly), Lambert Wilson (Des hommes et des dieux) en Daniel Auteuil (Caché) – vormt de cast van Le confessioni, de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Roberto Andò (die eerder scoorde met Viva la libertà). Op het Internationale Filmfestival van Karlsbad werd zijn nieuwe politieke thriller bekroond met de Prijs van de Oecumenische Jury.

Le-confessioni-film-Roberto-Ando-4

De setting is dit keer een luxueus hotel in Duitsland, waar de ministers van Financiën van de G8 samen zijn gekomen voor een topconferentie. Ze bereiden maatregelen voor met desastreuze gevolgen voor andere landen.

In het hotel logeren ook Daniel Roché, de directeur van het Europese Monetaire Fonds, een populaire kinderboekenschrijfster, een rockster en de Italiaanse monnik Roberto Salus. Door een onverwachte tragedie loopt de conferentie vertraging op. Dat zorgt voor twijfels en angst bij de ministers die vrezen dat hun geheime plan aan het daglicht komt. In hun wanhoop gaan ze te biecht bij de monnik, bij wie hun geheimen veilig zouden moeten zijn…

Le-confessioni-film-Roberto-Ando-2 Le-confessioni-film-Roberto-Ando-5 Le-confessioni-film-Roberto-Ando-7

Le confessioni is vanaf 13 oktober te zien in de Nederlandse filmhuizen. Saskia interviewde regisseur Roberto Andò na zijn bezoek aan het Venetiaanse Filmfestival. Later deze maand zal ze hier uiteraard nog verslag van doen.

Gomorra op dvd
Nog een extra filmtip: het tweede seizoen van Gomorra is verkrijgbaar op dvd! We schreven er gisteren al over – mét een winactie waarbij je een dvdbox kunt winnen. In deze blog lees je meer over deze dvd en vertellen we je hoe je kans maakt op dit tweede seizoen.

Gomorra-dvd-tweede-seizoen-serie (9)

Veel kijkplezier!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *