Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Le sorelle Macaluso – een aangrijpende film die zich afspeelt in Palermo

Vanaf 15 juli reis je vanuit je bioscoopstoel naar Sicilië, dankzij de film Le sorelle Macaluso, een aangrijpende familietragedie die zich afspeelt in Palermo.

Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – vijf zussen die in leeftijd variëren van een jaar of zes tot een jaar of twintig – wonen in een vervallen appartement aan de rand van Palermo, met uitzicht op zee.

Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en die ze verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig met elkaar.

Als ze op een warme zomerdag naar Mondello gaan, een populaire badplaats voor de Palermitanen, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le sorelle Macaluso is een creatie van de Italiaanse filmregisseur en theatermaker Emma Dante. Net als haar debuutfilm Una via a Palermo (2013) speelt het verhaal zich af in haar thuisstad Palermo.

Via Filmladder zie je vanaf 15 juli in welke bioscopen en filmhuizen Le sorelle Macaluso te zien zal zijn. Bekijk alvast de trailer:

Dante baseerde de film op een toneelstuk dat ze zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames.

Tijdens het Filmfestival van Venetië won Le sorelle Macaluso de Pasinetti Award voor beste film. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen, kregen samen de prijs voor beste actrice.

De indringende en nostalgische soundtrack van de film bestaat uit klassieke stukken van Erik Satie, de Siciliaanse musicus en filmmaker Franco Battiato en – onze favoriet – de Italiaanse rock-hit van Gianna Nannini, Meravigliosa creatura:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *