Home » Italiaanse taal » Film » Kijktips: The Two Popes & The New Pope
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Kijktips: The Two Popes & The New Pope

Dit najaar kun je je verheugen op heel wat pauselijk kijkplezier, met dank aan twee nieuwe series met de paus in de hoofdrol: The Two Popes en The New Pope. We delen van beide alvast de trailer als voorproefje.

The Two Popes
De film The Two Popes zal vanaf 20 december 2019 op Netflix te zien zijn, met in de hoofdrol Anthony Hopkins en Jonathan Pryce. Het scenario voor The Two Popes is geschreven door Anthony McCarten, Fernando Meirelles tekende voor de regie.

In The Two Popes vraagt kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming aan paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan, aangezien hij de nieuwe koers van de kerk niet kan accepteren. In plaats van zijn ontslag te aanvaarden, besluit Benedictus zijn grote criticaster uit te nodigen in Rome, om aan hem een groot geheim te onthullen dat de kerk op haar grondvesten doet schudden.

Samen moeten paus Benedictus XVI en kardinaal Bergoglio overeenstemming zien te vinden over de nieuwe weg van de kerk. Bergoglio had nooit gedacht het pauselijke pluche te bekleden, maar de toekomst van de kerk rust op zijn schouders…

Bekijk alvast de trailer:

The New Pope
Na The Young Pope komt Paolo Sorrentino met The New Pope, met onder anderen Jude Law, John Malkovich, Sharon Stone en Marylin Manson. Sorrentino houdt de spanning er nog even in, want ondanks het feit dat de trailer werd gedeeld, worden we er nog niet veel wijzer van qua verhaallijn.

We zien alleen de nieuwe paus, John Malkovich, in het Vaticaan, terwijl zijn voorganger, Jude Law, in een spierwitte Speedo over het strand paradeert…

The New Pope zal naar verwachting later dit jaar te zien zijn op HBO. Zodra we een exacte datum weten, zullen we die delen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *