Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bekijk een voorproefje van de prachtige film Piccolo Corpo

De prijswinnende Italiaanse film Piccolo Corpo is binnenkort ook in Nederland en België te zien. Wij mogen alvast een voorproefje geven van deze prachtige film, die zich afspeelt in de regio Friuli-Venezia Giulia.

De barre reis van Agata

In Piccolo Corpo neemt regisseur Laura Samani je mee naar het Italië van begin twintigste eeuw. De jonge Agata besluit in haar eentje een barre reis te maken, op zoek naar verlossing voor haar stilgeboren dochtertje.

Door het betoverende maar intimiderende landschap gaat ze op zoek naar een wonder voor haar kindje. Deze missie is niet geheel zonder gevaren, maar onderweg krijgt Agata hulp van de rondtrekkende Lynx. Samen trotseren ze de elementen. Maar weten ze hun bestemming te bereiken?

Mythisch sprookje over moederschap

Het ruige landschap vormt het decor voor een mythisch sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw. De film wordt grotendeels in het Friuliaans gesproken, wat het geheel nog meer sfeer geeft en waardoor je echt even wordt meegevoerd naar deze nog vrij onbekende regio.

Bekijk de trailer van Piccolo Corpo

Piccolo Corpo werd terecht niet alleen bekroond op het Filmfestival van Cannes, maar kreeg ook een Premio David di Donatello (zeg maar de Italiaanse Oscar) voor het beste debuut.

Bekijk alvast de trailer van Piccolo Corpo:

Ontdek een aantal locaties uit Piccolo Corpo

Regisseur Laura Samani is geboren en getogen in Trieste, de hoofdstad van deze regio, maar neemt je in de film mee naar een aantal prachtige plekken ver buiten de stad. De meeste scènes zijn opgenomen in Friuli-Venezia Giulia, maar voor een enkele scène week de filmcrew uit naar buurregio Veneto.

Het eiland waar Agata vandaan komt, bestaat in het echt niet. De scènes zijn allemaal geschoten op het strand van Vallevecchia, een van de weinige wilde stranden in dit stukje Italië. Het ligt in een beschermd natuurgebied tussen Caorle en Bibione.

Het vinden van de juiste boerderij leverde Samani nogal wat hoofdbrekens op. Ze bezocht meer dan dertig boerderijen die allemaal niet geschikt bleken te zijn voor wat ze voor ogen had.

Uiteindelijk stuitte ze per toeval op de folador van Villa Mangilli Schubert, ten noordoosten van Udine. Zo’n folador werd vaak gebruikt om druiven te stampen. De villa was geheel vervallen, maar de eigenaar zorgde dat de filmploeg er veilig aan de slag kon.

Het meer dat Agata in de film moet oversteken, zijn in werkelijkheid twee meren: het Lago del Predil en het Lago di Fusine Superiore. Dit laatste meer is de koudste plek van heel Italië, waar het in de winter wel tot twintig graden onder het vriespunt kan worden!

In de nacht voordat de filmopnames waren, sneeuwde het, waardoor we er magische scènes konden schieten die je als kijker zeker kippenvel bezorgen, zo mooi zijn ze.

Vanaf 14 juli is Piccolo Corpo te zien in de Nederlandse bioscopen. In België kun je vanaf 27 juli genieten van deze prachtige film.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Prachtige beelden! Je moet niet altijd willen weten hoe die tot stand komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *