Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Miracolo (The Miracle) – serie van de hand van Niccolò Ammaniti

Te zien op Lumière series en op dvd: Il Miracolo (The Miracle), een prestigieuze Italiaanse serie geschreven door de Italiaanse bestsellerauteur Niccolò Ammaniti.

Il Miracolo won de Speciale Prijs van de Jury op het televisiefestival Séries Mania. Acteur Tommaso Ragno, die de priester speelt, won er de prijs voor de Beste Acteur. Er zijn acht afleveringen voorzien voor dit eerste seizoen:

Il Miracolo neemt je mee naar het Italië van de nabije toekomst. Een referendum over het verlaten van de EU staat voor de deur. De ‘Italexit’ en de terugkeer van de lire zijn niet denkbeeldig. De progressieve premier Fabrizio Pietromarchi (Guido Caprino) ziet dat met lede ogen gebeuren.

Net op dat moment wordt hij gealarmeerd door het hoofd van de carabinieri, generaal Giacomo Votta (Sergio Albelli). Tijdens een inval bij maffiabaas Molocco (Sergio Valastro) is er namelijk een Mariabeeldje gevonden dat onophoudelijk menselijk bloed weent.

En nog geen klein beetje: zo’n tien liter per dag. Het mysterieuze beeld wordt ondergebracht in een verlaten militaire installatie. Naast de premier worden ook hematoloog Sandra Roversi (Alba Rohrwacher) en priester Marcello (Tommaso Ragno) bij de zaak betrokken, omdat ze elk vanuit hun eigen expertise mogelijk een verklaring kunnen vinden voor het fenomeen.

Voor elk van hen wordt het mysterieuze beeld een breekpunt in hun leven. Want alle vier hebben ze, net als hun land, nood aan een mirakel… Bestel de dvd via deze link bij bol.com.

foto’s: Sky / Canvas

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Hetty Spiekman

    Dit is geen reactie op een specifiek artikel maar een groot applaus voor Ciao tutti.Wat een schat aan informatie iedere week weer,blij dat ik jullie heb gevonden!

  2. Grazie Hetty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *