Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

A Chiara – het laatste deel van de veelgeprezen Calabrië-trilogie van Jonas Carpignano

Vanaf 7 april geniet je in de bioscoop van A Chiara, het laatste deel van de veelgeprezen Calabrië-trilogie van Jonas Carpignano.

Na Mediterranea en A Ciambra neemt Carpignano je opnieuw mee naar het diepe zuiden van Italië, waar de ‘Ndrangheta, de Calabrese maffia, diep doordringt in het leven van Chiara en haar familie.

A Chiara

Samen met familie en vrienden viert Chiara Guerrasio de achttiende verjaardag van haar zus Giulia. Het vrolijke feest staat in schril contrast met de gebeurtenissen van de dag erna, als de auto van Chiara’s vader Claudio wordt opgeblazen en Claudio zelf spoorloos verdwenen is.

Moeder Carmela zwijgt en vraagt Chiara dat ook te doen. ‘Het is beter dat een meisje niet alles weet,’ aldus Carmela. Chiara wil echter weten wat er is gebeurd en gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt de waarheid achter het welvarende leven van haar familie.

De verdwenen Claudio blijkt een speler te zijn in de ‘Ndrangheta, de Calabrese maffia die zich bezighoudt met drugshandel, afpersing en andere zaken die het daglicht niet kunnen velen.

Chiara staat voor de keuze: zwijgen of zich aansluiten bij een programma dat minderjarige kinderen van zware criminelen onderbrengt bij nieuwe families.

Bekijk alvast de trailer van A Chiara:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *