Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luca – de nieuwe film van Disney & Pixar neemt je mee naar Ligurië

De zomer begint dit jaar extra veelbelovend! Vanaf 18 juni neemt Luca, de nieuwe film van Disney en Pixar, je namelijk mee naar de Italiaanse Rivièra. Het sprookjesachtige verhaal speelt zich af in Porto Rosso, een kleurrijk kustdorpje aan de kust van Ligurië.

Porto Rosso bestaat niet echt, maar de tekenaars hebben zich prachtig laten inspireren door kuststadjes als Camogli, Portofino en Tellaro en natuurlijk de vijf dorpjes die samen de Cinque Terre vormen. Kijk maar mee naar de nieuwe trailer:

Luca, de jongen naar wie de film is vernoemd, is niet zomaar een jongen. Wanneer zijn voeten op het droge staan, lijkt hij weliswaar een gewoon ventje, maar zodra hij in aanraking komt met water, verandert hij in een zeewezen.

In een pittoresk plaatsje aan de Ligurische kust ontmoet Luca zijn nieuwe beste vriend, met wie hij een onvergetelijke zomer beleeft. Tot Luca’s geheim deze heerlijke zomer dreigt te verstoren…

Je reist mee naar een kleurrijk havenplaatsje aan de kust van Ligurië:

met wapperende waslijnen, oude dametjes op een bankje, scopa spelende mannen, een circolo dei pescatori, een focacceria, Latteria San Giorgio, een Neptunusfontein:

én met Luca:

die vriendschap sluit met Alberto en Julia:

Ze beleven allerlei avonturen, van een vlucht met zeemeeuwen gevolgd door een duik in zee:

Voor Luca is het ‘de beste zomer ooit’. Hij geniet van gelato en pasta met verse pesto:

Stuk voor stuk veelbelovende ingrediënten voor een heerlijke zomerfilm!

© trailer, poster & foto’s: Luca Disney/Pixar 2021

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *