Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

Raphael Revealed – de mooiste werken van Rafaël op het witte doek

Ter gelegenheid van de vijfhonderdste sterfdag van Raffaello Sanzio, bij ons beter bekend als Rafäel, vond in 2020 in de Scuderie del Quirinale in Rome een grote overzichtstentoonstelling van Rafaëls werk plaats.

Meer dan honderd werken werden samengebracht, waaronder ongekende bruiklenen van het Louvre, de Galleria degli Uffizi, de National Gallery of Art en het Prado Museum.

Veel Italiëliefhebbers hebben deze expositie vanwege de coronapandemie gemist. Gelukkig kun je nu vanaf 14 juli een kaartje boeken voor Raphael Revealed, voor een virtuele herkansing bij een bioscoop bij jou in de buurt.

Exclusief kijkje in Rafaëls Rome

Vanaf deze datum geniet je namelijk van Raphael Revealed. Voor deze documentaire kreeg Phil Grabsky exclusieve toegang tot de tentoonstelling. Zo biedt deze film de unieke kans om de veelzijdigheid van Rafaël te ontdekken lang na het einde van de expositie in Rome.

De film bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Rafaël persoonlijk bezocht.

De trailer van Raphael Revealed

Bekijk alvast de trailer van deze schitterende kunstfilm:

Meer weten over Rafaël in Rome?

Rafaël wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars ooit. Zowel kunstenaars als kunsthistorici zagen hem als degene die de kunst vervolmaakte.

Zijn absolute gloriedagen bracht Rafaël door in Rome, waar hij in 1508 arriveerde, jong, talentvol en veelbelovend, op uitnodiging van Donato Bramante, de artistiek adviseur van paus Julius II én verre familie. Rafaël kreeg vrijwel onmiddellijk zijn eerste opdracht – en wat voor één.

De jonge schilder, die als grootste werken tot dan toe enkele altaarstukken had gemaakt, mocht de persoonlijke vertrekken van de paus rijkelijk decoreren met gedetailleerde fresco’s. Het zou het begin zijn van een groots verblijf in de Eeuwige Stad, waar we je in de City Walk Het Rome van Rafaël volop van mee laten genieten – met Rafaëls mooiste werken in Rome en Vaticaanstad.

Bestel Het Rome van Rafaël

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *