Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Buco – een prachtige film over de ongerepte natuur van de regio Calabrië

Vanaf 23 juni geniet je in de bioscoop van Il Buco, een prachtige film over de ongerepte natuur van de regio Calabrië.

Abisso del Bifurto

In 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto.

Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam de donkerte in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.

Hommage aan Calabrië

Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (die eerder ook de schitterende film Le quattro volte regisseerde) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien.

Het levert een unieke bioscoopervaring op, waarmee Frammartino een visuele hommage brengt aan het prachtige landschap van Calabrië. Il Buco ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de mystieke schoonheid van de film bekroond werd met de Juryprijs.

Bekijk alvast de trailer van Il Buco

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *