Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Tre Piani – de nieuwe film van Nanni Moretti

Vanaf 28 oktober geniet je in de bioscoop van Tre Piani, de nieuwe film van regisseur Nanni Moretti (bekend van onder meer Caro diario, La stanza del figlio, Mia madre en Habemus Papam).

Met Tre Piani geeft Nanni Moretti een intiem inkijkje in de levens van mensen die het voor de buitenwereld voor elkaar lijken te hebben, maar desondanks worstelen met zichzelf en de keuzes die ze hebben gemaakt.

De Italiaanse topcast met onder anderen Riccardo Scamarcio (bekend van onder andere Mine Vaganti), Alba Rohrwacher (die eerder schitterende rollen vertolkte in Io sono l’amore en La solitudine dei numeri primi) en Margherita Buy (Mia madre) houdt je als kijker een spiegel voor.

Nanni Moretti baseerde zijn film op het boek Three Floors Up van Eshkol Nevo. De tre piani, drie verdiepingen, verwijzen naar de etages waar drie gezinnen wonen, in een appartementencomplex in de Romeinse wijk Prati.

Op de eerste verdieping leven Lucio (Riccardo Scamarcio) en Sara (Elena Lietti) met hun dochter Francesca, die vaak te vinden is bij de op leeftijd zijnde buren, Giovanni en Renato. Op een avond lijkt Renato, samen met Francesca, enkele uren van de aardbodem verdwenen. Wat is er gebeurd?

Monica (Alba Rohrwacher) woont op de tweede verdieping. Ze is getrouwd met Giorgio, die bijna altijd in het buitenland zit voor werk, en heeft net het leven geschonken aan de kleine Beatrice. Ze strijdt tegen de eenzaamheid en de angst net zo te eindigen als haar moeder, in een psychiatrische inrichting.

Op de derde verdieping wonen Dora (Margherita Buy) en Vittorio (gespeeld door Nanni Moretti zelf), allebei werkzaam als rechter, samen met hun zoon van twintig, Andrea. Wanneer Andrea dronken achter het stuur stapt en een vrouw aanrijdt, die daarna overlijdt, vraagt hij zijn ouders om te voorkomen dat hij in de gevangenis belandt. Vittorio vindt dat zijn zoon veroordeeld moet worden voor wat hij op zijn geweten heeft, maar wat vindt Dora?

De relaties worden op scherp gezet wanneer de drie families worden geconfronteerd met de geheimen die hen binden en uit elkaar drijven.

Bekijk alvast de trailer:

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *