Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Guida astrologica per cuori infranti – nieuwe Italiaanse sterrenserie op Netflix

Heerlijk voor de steeds langere avonden: Guida astrologica per cuori infranti. Deze nieuwe komisch-romantische Italiaanse serie is sinds eind oktober op Netflix te zien, met sterrenbeelden als rode draad en met Turijn als decor.

In zes afleveringen zie je prachtige beelden van deze koninklijke stad, met onder meer een sterrenrol voor het Museo del Cinema, een van de mooiste musea van Turijn, dat gevestigd is in de Mole Antonelliana, hét symbool van Turijn.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Silvia Zucca (zie deze link voor het e-book). De opnames voor het tweede seizoen zijn ook al afgerond, dus je kunt je alvast verheugen op nog meer mooie beelden uit Italië!

Alice (vertolkt door de Siciliaanse actrice Claudia Gusmano) is nét dertig en single. Ze werkt als productie-assistente voor een lokale televisiezender, met weinig zicht op promotie, ook al komen de beste ideeën van haar. Zicht op een verloofde is er ook al niet, want haar ex-vriend Carlo heeft net zijn nieuwe vriendin ten huwelijk gevraagd en wordt – tot overmaat van ramp voor Alice – ook nog eens vader.

Tel daar de komst van Davide (Michele Rosiello) bij op, de nieuwe creatieve directeur van de televisiezender die de productiviteit van Alices team moet beoordelen, en je begrijpt dat Alice even niet meer weet wat ze met haar leven aan moet.

Gelukkig is daar Tio (Lorenzo Adorni), een soapacteur én een wandelende astrologie-encyclopedie, die zich over Alice ontfermt en haar gebroken hart probeert te helen door te zorgen voor een goede astrologische match met haar volgende date.

Hij wordt haar persoonlijke guida astrologica per cuori infranti – ‘astrologische gids voor gebroken harten’. Zal Alice onder de juiste sterren dan eindelijk haar grote liefde vinden?

foto’s: Lucia Iuorio | Netflix

Bekijk alvast de trailer:

Turijn als schitterend decor
Liefhebbers van Turijn kunnen hun hart extra ophalen tijdens het kijken naar Guida astrologica per cuori infranti. Er is een schitterende rol weggelegd voor deze koninklijke stad van chocolade, koffie en koninklijke grandeur.

Zo zie je de bekendste monumenten van Turijn, zoals de Mole Antonelliana en de Basilica di Superga, een aantal van de koninklijke residenties, de grootse pleinen en palazzi, de bergen die vanuit de stad (bijna) altijd te zien zijn…

Je herkent wellicht Docks Dora, een voormalig magazijnencomplex dat tussen 1912 en 1914 werd gebouwd en waar nu regelmatig culturele evenementen worden gehouden (zie ook ons artikel over industrieel design in Turijn). Hier is in de serie de omroep gevestigd waar Alice voor werkt.

De laatste uitzending laat je hart in alle opzichten sneller kloppen, niet in het minst vanwege de locatie: het Museo Nazionale del Cinema, dat gevestigd is in de Mole Antonelliana, die met zijn 167 meter fier boven de daken van de stad uitsteekt. In deze blog vertellen we je meer over dit symbool van de stad Turijn.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *