Home » Italiaanse taal » Film » De nieuwe achternaam, het tweede seizoen van L’amica geniale / My brilliant friend, is dit najaar te zien!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De nieuwe achternaam, het tweede seizoen van L’amica geniale / My brilliant friend, is dit najaar te zien!

Goed nieuws voor alle Ferrante-fans: het tweede seizoen van L’amica geniale of My brilliant friend, de veelgeprezen en bekroonde Italiaanse dramaserie naar de wereldberoemde romancyclus van Elena Ferrante is dit najaar te zien via Lumière Series en op dvd.

Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek uit de reeks, De nieuwe achternaam. Lila en Lenù zijn zestien. Beiden hebben het gevoel vast te zitten in een sleur. Na haar huwelijk heeft Lila de naam van haar man aangenomen, waardoor ze het gevoel heeft dat ze zichzelf is kwijtgeraakt.

Lenù is een voorbeeldige leerling, maar tijdens de huwelijksreceptie van haar vriendin beseft ze dat ze niet gelukkig is, niet van binnen en niet van buiten. Tijdens een korte vakantie op het eiland Ischia zien de twee vriendinnen hun jeugdvriend Nino Sarratore terug die inmiddels een veelbelovende student is.

Die toevallige ontmoeting verandert de aard van hun vriendschap voor altijd en stuurt ze naar twee totaal verschillende werelden. Lila wordt een gewaardeerde schoenenverkoopster in de elegante zaak van de machtige familie Solara in het centrum van Napels. Lenù daarentegen stort zich op haar studie en overweegt zelfs te gaan studeren in Pisa.

Ken je L’amica geniale nog niet? In deze blog lees je meer over de romans van Elena Ferrante en over het eerste deel van de serie.

Nieuwsgierig naar het Napels van Elena Ferrante, Lila en Lenù? In deze blog nemen we je mee naar plekken die nog altijd herinneren aan het verhaal van de twee meisjes.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *