Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

The Lost Leonardo – het onwaarschijnlijke verhaal achter Da Vinci’s Salvator Mundi

Vanaf 31 maart is de film The Lost Leonardo van de Deense regisseur Andreas Koefoed te zien in de Nederlandse bioscoop. Het is een onthullende en tegelijkertijd spannende film over de wereld van de kunsthandel.

De aanleiding voor The Lost Leonardo

In 2005 trekt een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van een meester te zien. Voor ruim duizend dollar kopen ze het werk op. Binnen twaalf jaar is het vierhonderdvijftig miljoen dollar waard.

Leonardo da Vinci’s Salvator Mundi

The Lost Leonardo vertelt het onwaarschijnlijke verhaal achter Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci.

Vanaf het moment dat het wordt gekocht in een obscuur veilinghuis in New Orleans, wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door politiek, hebzucht en macht. Het is een ongelofelijk verhaal dat zich ontwikkelt zich als een spannende detective.

Naarmate de prijs stijgt, rijst ook de vraag naar de authenticiteit van het kunstwerk. Is het restaurateur Dianne Modestini bijzonder goed gelukt om de stijl van Da Vinci na te bootsen? Kunstcritici zijn sceptisch maar de belangen zijn groot.

In ieder geval wordt het schilderij – nog voordat de geraadpleegde kunstkenners het eens zijn – in 2012 op de Leonardo-tentoonstelling in de National Gallery in Londen als een echte Da Vinci gepresenteerd. Duizelingwekkende bedragen worden geboden en het schilderij wisselt van eigenaar tot niemand meer weet waar het zich bevindt.

Bekijk de trailer van The Lost Leonardo

Benieuwd? Bekijk dan alvast de trailer van The Lost Leonardo:

Première bij Eye Amsterdam

The Lost Leonardo is vanaf 31 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Aanstaande zondag, 20 maart, is om 11.00 uur de première in Eye Amsterdam, met na afloop een gesprek met filmmaker Andreas Koefoed (online) door journalist en schrijver Pieter van Os.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *