Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luna Park – een magische Netflix-serie over het Rome van de jaren zestig

Vanaf 30 september neemt de Italiaanse Netflix-serie Luna Park je in zes afleveringen vol magie en mysterie mee naar het Rome van de jaren zestig, de tijd van La Dolce Vita.

Alleen de soundtrack van Ornella Vanoni – een remix van Tu Me – is al heerlijk, maar ook het verhaal zelf mag er zijn. Het kleurrijke decor is de kermis waar Nora Marini (gespeeld door Simona Tabasco) werkt. Ze ontmoet daar Rosa Gabrielli (vertolkt door Lia Grieco), die behoort tot een welgestelde Romeinse familie.

Door de ontmoeting van beide meisjes zien zowel zijzelf als hun families zich geconfronteerd met hun verleden, in een reeks ontwikkelingen, geheimen en intriges. Wat heeft het lot voor hen in petto?

Als je wel eens in het Park Lido di Ostia bent geweest, dan zul je waarschijnlijk wel wat bekende plaatjes zien. Ook het Piazza Sirio in Ostia, de Tiber, het Tibereiland en de wijk Prati komen mooi in beeld.

De opnames werden precies een jaar geleden gemaakt, in het najaar van 2020, als Rome – als je het ons vraagt – op haar mooist is, in de gouden herfstzon. Vier maanden lang waren Prati en Ostia het decor van de filmopnames, waarvan het resultaat nu eindelijk te zien is.

foto’s: Netflix

Bekijk alvast de trailer:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *