Download gratis de Ciao tutti app

Drie nieuwe Italiaanse films om dit voorjaar te kijken

We tippen drie nieuwe Italiaanse films om dit voorjaar te kijken: van Ennio, een prachtige documentaire over Ennio Morricone, tot The Most Beautiful Boy in the World en Mascarpone.

Bovendien mogen we trakteren op kaartjes voor The Most Beautiful Boy in the World. Geniet van deze fijne films!

Ennio – een documentaire over Ennio Morricone

Filmmaker Giuseppe Tornatore (bekend van onder meer Cinema Paradiso) maakte een documentaire over het werk en leven van Maestro Ennio Morricone, een van de grootste meesters van de filmmuziek.

De bijna drie uur durende film neemt je mee van de eerste trompetlessen van de kleine Ennio tot aan zijn grootste internationale successen, ondersteund door muzikanten, filmregisseurs en collega-componisten die zijn overdonderend grote oeuvre en zijn invloed op cinema en muziek in de context plaatsen.

Ennio is een feest der herkenning, met filmmuziek uit onder andere The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West, The Untouchables en Cinema Paradiso.

Bekijk alvast de trailer van Ennio:

Giuseppe Tornatore, voor wie Morricone alle muziek verzorgde, reisde vijf jaar de hele wereld over om deze documentaire te maken. Hij sprak met onder meer Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Dario Argento en Bruce Springsteen.

Daarnaast vertelt Morricone over zijn jeugd, zijn keuze voor film en zijn strijd voor erkenning. Die kreeg hij pas in 2007 met een ere-Oscar ‘voor zijn grandioze en veelzijdige bijdragen aan de kunst van de filmmuziek.’

Morricone overleed in 2020. Hij liet meer dan vijfhonderd composities na voor film en televisie en meer dan honderd klassieke werken. Tijdens zijn zeventigjarige carrière verkocht hij meer dan zeventig miljoen platen!

The Most Beautiful Boy in the World

Ook met The Most Beautiful Boy in the World – die op 21 april in prèmiere gaat, duik je in de geschiedenis van de film. Dit keer ontdek je het verbijsterende verhaal over de jonge acteur Björn Andrésen, die door meesterfilmer Visconti tot ‘de mooiste jongen van de wereld’ werd uitgeroepen.

In 1970 reist Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om volmaakte schoonheid te belichamen in zijn filmbewerking van Thomas Manns De dood in Venetië.

In Stockholm ontdekt hij de Zweedse Björn Andrésen, een verlegen jongen van vijftien die op slag internationaal beroemd wordt en een korte maar intense periode van zijn turbulente jeugd doorbrengt tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival in Cannes en het verre Japan.

Vijftig jaar na de première van Death in Venice neemt Björn Andrésen je mee op een bijzondere reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, magie en tragiek, in wellicht de laatste poging om eindelijk zijn leven weer op de rails te krijgen.

Bekijk de trailer van The Most Beautiful Boy in the World:

Win kaartjes voor The Most Beautiful Boy in the World

Namens Film Incompany mogen we drie lezers trakteren op twee kaartjes voor deze film. Kans maken? Vul dan voor 30 april 2022 onderstaand mail&winformulier in, o.v.v. The Most Beautiful Boy in the World (bij Wat wil je winnen?). Na afloop van de actie krijgen de winnaars persoonlijk bericht.

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat wil je winnen?

  Je bericht

  Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

  We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)

  captcha

  Mascarpone

  Vanaf 28 april geniet je van de film Mascarpone, waarin het leven van de dertigjarige Antonio op zijn kop staat. Hij is plotseling gedumpt door zijn man en staat er opeens alleen voor.

  Hij moet op zoek naar een nieuw appartement, een nieuwe baan en nieuwe interesses. Al snel vindt hij een appartement en begint hij te werken bij een lokale bakkerij. Daarnaast begint hij zijn leven te herontdekken en ontmoet hij nieuwe mensen. Was hij toch niet zo afhankelijk als hij dacht?

  Bekijk alvast de trailer van Mascarpone:

  Extra kijktip: de stomme films van Ernesto Vaser

  Ernesto Vaser, die in 1876 werd geboren in Turijn, was een van de meesters van de Italiaanse stomme film. Het EYE Filmmuseum in Amsterdam heeft zeven van Vasers films online beschikbaar gesteld. Via deze link kun je ze bekijken.

  Nog meer filmtips

  Ook nog in de bioscoop te zien: A Chiara, het laatste deel van de veelgeprezen Calabrië-trilogie van Jonas Carpignano. In deze blog lees je er meer over.

  In dit artikel delen we de mooiste films en series voor liefhebbers van Italië, hier vind je films met een culinair tintje. De mooiste films met Rome in de hoofdrol vind je in dit lijstje. Al onze filmtips vind je via deze link.

  Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *