Home » Italiaanse taal » Film » Filmtip: Viva la libertà!
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Filmtip: Viva la libertà!

Viva-la-liberta

In de film Viva la libertà staan we aan de vooravond van de landelijke verkiezingen in Italië. De grootste oppositiepartij staat er slecht voor in de peilingen. Partijleider Enrico Olivieri kan de druk niet aan en verdwijnt spoorloos.

Om een schandaal te voorkomen, benadert partijprominent Andrea Bottini op advies van zijn vrouw Enrico’s tweelingbroer Giovanni, een briljante filosoof met een bipolaire stoornis. Andrea is zo door hem gefascineerd dat hij een risicovol plan bedenkt. Zo keert de partijleider plotseling weer terug. Zijn speeches zijn ineens poëtisch, verrassend en meeslepend. De partijleider is al snel ongekend populair in de media en bij de kiezers en de partij stijgt in de peilingen. Maar vanaf een geheime plaats wacht iemand alle ontwikkelingen belangstellend af.

Viva-la-liberta-1 Viva-la-liberta-2

Toni Servillo (dé ster vanLa grande bellezza) speelt de tweelingbroers Enrico en Giovanni in het komische drama Viva la libertà, dat in Italië diverse prijzen won. Andere hoofdrollen zijn voor Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi, Michela Cescon en Anna Bonaiuto. Roberto Andò regisseerde de verfilming van zijn eigen boek, Il trono vuoto (‘De lege troon’).

Bestel Viva la libertà via deze link bij bol.com

Viva-la-liberta-3

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *