Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Paolo Conte – Via con me (it’s wonderful) – een bijzondere ontmoeting op het witte doek

Via via
vieni via di qui
niente più ti lega a questi luoghi
neanche questi fiori azzurri
via via
neanche questo tempo grigio
pieno di musiche
e di uomini che ti son piaciuti

Welke Italiëliefhebber kan bovenstaand fragment uit Via con me niet meezingen? We halen het niet bij Paolo Contes warme, ietwat rauwe stem, die ons met zijn Sotto le stelle del jazz, Max, Un gelato al limon, Happy feet en Azzurro keer op keer kippenvel weet te bezorgen – ook omdat aan elk van zijn liedjes wel een bijzondere ervaring in Italië verbonden is.

Ook bij jullie zal de muziek van de vermaarde Italiaanse singer-songwriter, componist en pianist Paolo Conte (Asti, 1937) vast mooie herinneringen oproepen. Zijn liedjes hebben de kracht om verhalen te vertellen, emoties op te roepen en zich te verankeren aan gebeurtenissen waarbij de muziek de achtergrond was, maar die later de achtergrond vormen van de muziek, elke keer als je Contes klanken door de kamer hoort rollen.

Op 8 en 10 augustus 2021 komen zijn muziek, zijn persoonlijkheid en zijn carrière tot leven in de prachtige documentaire Paolo Conte – Via con me (it’s wonderful) van regisseur Giorgio Verdelli.

De documentaire, die te zien zal zijn in meer dan vijfenveertig bioscopen, voert je langs vijftig jaar aan bekende liedjes en (internationale) concerten. Er zijn prachtige fragmenten met Roberto Benigni, maar ook niet eerder uitgebracht materiaal, vriendschappen, gedachten en reflecties van Paolo Conte zelf komen aan bod.

Verdelli heeft voor deze film gebruik gemaakt van het rijke persoonlijke archief van Paolo Conte met unieke momenten die de bijzondere carrière hebben gevormd van deze vierentachtigjarige artiest en beeldend kunstenaar, die ooit begon als advocaat. Een voortdurende ontdekkingsreis in zijn buitengewone wereld, die je even alles om je heen doet vergeten…

Bekijk alvast de trailer:

Nieuwsgierig naar meer? Reserveer dan een kaartje voor 8 of 10 augustus bij een van de deelnemende bioscopen (een complete lijst vind je op de website paoloconte.nl) en geniet van een uniek kijkje in de wereld van Paolo Conte, door The New York Times ooit beschreven als: ‘Imagine Randy Newman on a Fellini soundtrack. Imagine Sade or David Bowie crooning Neopolitan folks songs. Imagine gutbucket New Orleans jazz crossing with the tarantella.’

Zo’n omschrijving klinkt niet alleen als muziek in je oren, maar is inderdaad precies van toepassing op Paolo Conte, de melancholische stella del jazz.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *