Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Netflix-film L’ultimo paradiso neemt je mee op reis naar Puglia

Tijdens het kijken van de film L’ultimo paradiso (die vanaf 5 februari te zien is op Netflix) dompel je je even onder in het Zuid-Italië van eind jaren vijftig van de vorige eeuw.

Regisseur Rocco Ricciardulli schreef het scenario samen met Riccardo Scamarcio, die ook de hoofdrol speelt. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de veertigjarige Ciccio, die probeert om de leefomstandigheden van de boeren te verbeteren.

Met zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel doet hij alles wat binnen zijn macht ligt, tot hij verliefd wordt op Bianca (Gaia Bermani Amaral), de dochter van landeigenaar Cumpà Schettino (vertolkt door Antonio Gerardi).

stills uit de film: Netflix

Bekijk alvast de trailer:

De locaties uit de film
Als je in Gravina in Puglia bent geweest, zul je veel scènes uit de film herkennen. Zowel het aanzicht van dit plaatsje, dat ook wel ‘het kleine Matera’ wordt genoemd, als de smalle straatjes komen herkenbaar in beeld.

Gravina in Puglia vormt ook het decor van de nieuwe James Bond-film No Time to Die, die dit voorjaar in de bioscoop te zien zal zijn. In deze blog nemen we je mee naar dit prachtige plaatsje in het noorden van Puglia.

Ook in het Parco Naturalistico di Capotenda, even buiten Gravina in Puglia, werd gefilmd. Dit archeologisch gebied ligt op de hellingen van de Botromagno, met een van de meest spectaculaire hangbruggen van heel Italië.

Een andere filmlocatie is Bari, de hoofdstad van Puglia, die recent ook figureerde in de Netflix-film La vita davanti a sé met Sophia Loren. De stad functioneert als een perfect symbool voor de thema’s van de film – klassenstrijd, liefde, rebellie en (on)recht.

Buiten deze Pugliese pareltjes zie je ook het Piazza Unità d’Italia en de Molo Audace in Trieste, in de regio Friuli-Venezia Giulia. In deze blog ontdek je deze en meer mooie plekken in Trieste.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Aerts_ Frederix

    Vermits we als 75 Plussers jaren lang de streek langs het Caldonazo meer hebben bezocht en de steden Trento Bolzano Merano Rome Venetië Verona zijn we blij met deze informatie die we zeker meenemen op ons volgende bezoek aan jullie mooie land !
    Groeten
    Fam.Aerts_Frederix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *