Home » Italiaanse taal » Film » Suburra seizoen 2 op Netflix – Romeinse machtsstrijd gaat verder
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Suburra seizoen 2 op Netflix – Romeinse machtsstrijd gaat verder

Heb je ook zo genoten van Suburra? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Netflix heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van Suburra vanaf vrijdag 22 februari te zien zal zijn.

foto: Netflix

Deze Netflix Original Serie is gebaseerd op echte gebeurtenissen bij de maffia in de Italiaanse hoofdstad, op bestaande machtsconflicten en gerapporteerde corruptie binnen het gemeentebestuur en het Vaticaan.

De serie mag dan wel fictie zijn, de verhaallijnen schuren soms griezelig dicht langs de feiten, zo vertellen de scenarioschrijvers. Een van hen, Giancarlo De Cataldo, putte bijvoorbeeld volop uit zijn ervaring als magistraat aan het Romeinse gerechtshof.

De serie laat je met andere ogen kijken naar Rome, of beter gezegd naar Ostia, de Romeinse havenstad die in vroegere tijden erg welvarend was maar behoorlijk in verval raakte, met dank aan een corrupt  gemeentebestuur en de georganiseerde misdaad.

Het eerste seizoen van de thrillerserie verscheen in het najaar van 2017 en werd meteen enthousiast ontvangen. Deze eerste tien afleveringen waren losjes gebaseerd op de gelijknamige film, maar spelen zich voornamelijk voorafgaand aan de gebeurtenissen in de film af. Het verhaal gaat terug naar 2008, waar georganiseerde misdaad en corrupte politici strijden om de macht in Rome.

De nieuwe serie gaat over dezelfde criminelen, maar in nieuwe allianties. De honger naar macht groeit. Wie gaat Rome veroveren?

Wij gaan weer kijken, vanaf 22 februari dus, op Netflix. Bekijk hieronder alvast een voorproefje:

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *