Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italiaanse serie 1993 op dvd

Na de spannende politieke serie 1992 brengt Lumière nu de opvolger, 1993, op dvd én op het nieuwe platform Lumiereseries.com. Met de achtdelige Italiaanse serie (gemaakt door dezelfde producenten die eerder The Young Pope maakten) krijgt het veelgeprezen 1992 een spannend vervolg.

Want ook 1993 is een ambitieuze, meeslepende dramaserie over corruptie, omkoopschandalen, de ineenstorting van het oude politieke systeem en de pogingen van nieuwe politici de macht te grijpen in het Italië van de jaren negentig.

De serie start op 30 april 1993, in Rome. Een woedende menigte gooit muntjes naar de Italiaanse politicus Bettino Craxi. Het is alsof een burgeroorlog is uitgebroken.

Leo droomt van politieke avonturen. Hij wil een nieuwe beweging opbouwen. Maar eerst moet hij een gevangenisstraf voor moord uitzitten, zijn reputatie herstellen en de verleidingen uit het verleden zien te weerstaan.

Pietro, een held uit de arbeidersklasse die het tot politicus heeft geschopt, staat op het punt alles te verliezen wat hem dierbaar is. Toch kan hij zich niet losrukken van de verslavende, genadeloze politieke machtsspelletjes.

Televisiester Veronica lijkt alles te hebben waar ze ooit naar verlangde, maar wat is het waard? Aan de andere kant staat rechercheur Luca. Hij verlangt niet naar macht, maar vecht juist tegen corruptie. Zijn gezondheid gaat snel achteruit en zijn liefdesleven verwart hem.

De dvd van de serie 1993 is via deze link te bestellen bij bol.com.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *