Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De leukste Italiaanse films en series om in kerststemming te komen

Wil je alvast in kerststemming komen? Met de Italiaanse serie Odio il Natale (waarvan vanaf 7 december het tweede seizoen te zien is), de film Le Pupille (een prachtig kleinood op Disney Plus) en de andere filmsuggesties in deze blog geniet je van Italiaanse kersttaferelen op je scherm!

foto’s: Odio il Natale
Erika Kuenka | Netflix

Odio il Natale

Vorig jaar genoten we van de zesdelige Italiaanse Netflix-serie Odio il Natale (‘ik haat Kerstmis’). Gianna (Pilar Fogliati) is degene die kerst haat, met name omdat ze altijd als enige in haar eentje aan het kerstdiner zit.

Ze belooft dat ze dit jaar haar vriend meeneemt, maar het probleem is dat ze die nog moet vinden. Haar dates lopen stuk voor stuk uit op een mislukking, terwijl de tijd stevig doortikt.

De serie is losjes gebaseerd op de Scandinavische serie Hjem til Jul (Thuis voor Kerstmis). Alleen al vanwege het betoverende decor – een prachtig verlicht Chioggia – de moeite van het kijken waard.

Vanaf 7 december is het tweede seizoen van Odio il Natale te zien op Netflix. Gianna is niet langer single en lijkt kerst dan ook niet in haar eentje te hoeven doorbrengen.

foto’s: Erika Kuenka | Netflix

Helaas spat de droom van het jonge koppel vlak voor kerst uiteen en heeft Gianna elk sprankje magie nodig om haar ex weer voor zich te winnen. Wij verheugen ons er al op, heerlijk om in kerststemming te komen!

Bekijk de trailer van Odio il Natale:

 

Le Pupille

De korte maar prachtige film Le Pupille – die een Oscarnominatie kreeg voor de beste live-action short film – is te zien op Disney Plus. Je maakt kennis met een groep Italiaanse weesmeisjes die in het klooster Kerstmis vieren, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het lijkt een extra feestelijke kerst te worden als een rijke dame een grote taart brengt. Moeder overste besluit echter de taart cadeau te doen aan de bisschop. Dat laten de meisje niet op zich zitten. Door toedoen van de kleine Serafina belandt de taart echter niet bij de bisschop maar bij de schoorsteenvegers…

Le Pupille werd geschreven en geregisseerd door de beroemde Italiaanse actrice Alba Rohrwacher, die je wellicht kent van La solitudine dei numeri primi (De eenzaamheid van de priemgetallen), Lazzaro Felice of Le Meraviglie.

Bekijk de trailer van Le Pupille:

Herken je in de trailer de Portico di San Luca in Bologna?

Natale a tutti i costi

Het moet en zal gezellig zijn met kerst, als de kinderen thuiskomen. In Natale a tutti i costi kunnen Anna (Angela Finocchiaro) en Carlo (Christian De Sica) niet accepteren dat hun kinderen andere plannen hebben voor kerst. Alessandra gaat met haar verloofde naar Parijs en ook Emilio wil niet aanschuiven aan de traditionele kerstlunch.

Anna en Carlo willen hun kinderen met kerst echter zó graag zien, dat ze hen naar huis lokken met een erfenis van zes miljoen in het vooruitzicht, om koste wat kost te genieten van een kerst met het hele gezin.

Echt een cinepanettone (de Italiaanse term voor een lichte, luchtige kerstfilm vol clichés) maar op een donkere winteravond toch wel lekker om je anderhalf uur onder te dompelen in Italiaanse familieperikelen:

Natale a 5 stelle

Een kerst met vijf sterren – niet in de boom maar op vakantie. De Italiaanse premier en zijn minnares – tevens zijn politieke rivale – gaan rond de kerst op reis naar Boedapest. Helaas ligt er een lijk in hun suite.

Natale a 5 stelle (te zien op Netflix) is wederom een echte cinepanettone. Tussen de opeenvolging van absurde situaties waarin beide geliefden een schandaal proberen te voorkomen, kun je dan ook best een kop warme chocolademelk maken zonder veel te missen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *