Italiaanse verrassingen vol liefde

Valentijn amore

Aanstaande donderdag is het Valentijnsdag. Volgens een van de verhalen over de oorsprong van deze dag was er een jonge Romeinse christen die, ondanks het feit dat hij dagenlang werd gemarteld, weigerde om zijn geloof op te geven. Deze Romein, Valentino geheten, stierf op 14 februari 269. Op de dag voor zijn executie zou hij een afscheidsbriefje hebben geschreven voor de dochter van een medegevangene op wie hij verliefd was geworden. Hij ondertekende het briefje met de woorden del tuo Valentino,van jouw Valentijn. Hier zou onze traditie om Valentijnskaarten te ondertekenen met jouw Valentijn op zijn gebaseerd.

Inmiddels worden er niet alleen meer kaarten verstuurd, maar geven geliefden elkaar ook steeds meer cadeautjes. Ciao tutti tipt cadeautjes die stuk voor stuk vol van liefde zijn!

Tortelduifjes tussen je pagina’s
Lekker vroeg met een boek en een mok thee naar bed is meestal niet bepaald een voorteken voor romantiek, maar met deze tortelduifjes geef je er toch een romantische draai aan. Wij zagen deze duifjes, met de naam Pero, bij Skitch Store in Milaan, maar ze blijken gewoon in Eindhoven gemaakt te worden, door Studio Macura.

 tortelduifjes Studio Macura

Een verhaal dat klinkt als stilte
Sommige verhalen lenen zich meer om naar te luisteren dan om ze zelf te lezen, omdat de beleving dan nog intenser, nog bijzonderder is. Zijde van Alessandro Baricco is zo’n verhaal. Baricco zegt zelf dat hij een verhaal wilde schrijven ‘zoals witte muziek, een verhaal, dat klinkt zoals stilte’. De poëtische en tedere parabel over de liefde, zo licht en elegant als een zijden sjaal op de schouders van een mooie vrouw, klinkt op 14 februari nog mooier dan anders…

alessandro-baricco-zijde

Kunstige koffiebenodigdheden
Wanneer je je geliefde op Valentijnsdag wakker kust en hem of haar meteen een kopje koffie voorschotelt, dan kan de dag waarschijnlijk al niet meer stuk. Het kan echter nog toepasselijker, bijvoorbeeld door de koffie te serveren in deze hartvormige mok van Alessi. Voor de finishing touch doe je er dan ook een hartvormig lepeltje bij – en eventueel wat hartvormige suikerklontjes…

Alessi mok en lepeltjes in hartvorm

Koffiekunst
Wil jij voortaan elke ochtend verwend worden met een perfecte cappuccino? Geef je geliefde dan de workshop Be a Barista cadeau, zodat hij of zij koffie leert maken als een echte Italiaanse barista en elke dag voortaan goed begint. 

Be a Barista

Voor bij de koffie
Geen Valentijn zonder chocolade. Het meest romantische chocoladecadeautje is waarschijnlijk de Bacio uit Perugia, maar dit koffertje vol met chocolade van Dolce Amaro is honderd keer origineler – en bevat veel meer chocoladebonbons om samen van te genieten…

suitcase_caffarel_1 (1)

Wil je liever een hartvormig baksel serveren, maak dan eens de crostata van I love Crostata (Ballarini). In Italië koop je (bijvoorbeeld bij het luxe warenhuis La Rinascente) een prachtig pakket voor het maken van zo’n crostata (of voor bruschetta, pasta, pizza of Nutellacrêpes) met alle benodigdheden voor deze Italiaanse delicatesse. Met een gewone ronde taartvorm en het recept dat we eerder deze maand publiceerden kun je natuurlijk ook al zonder eerst nog in Italië te gaan shoppen aan de slag.

set-i-love-cooking-ballarini-crostata

Musica amore!
Romantische Italiaanse muziek mag natuurlijk niet ontbreken in onze collectie – en ook niet tijdens een Italiaans getinte Valentijnsdag. Geniet van prachtige Italiaanse liefdesliedjes uit vervlogen tijden met de cd Ciao amore, zoals de titelsong Ciao Amore van Adriano Celentano en La più bella del mondo van Marino Marini. Ook de nieuwe cd van Andrea Bocelli, Passione, is een passend Valentijnscadeau, evenals L’amore è una cosa semplice van Tiziano Ferro.

Tiziano-Ferro-L-Amore-E-Una-Cosa-Semplice-Cover

Hartje van eigen deeg
’s Avonds schotel je je geliefde een bordje vol met hartjes voor. Wat denk je bijvoorbeeld van raviolihartjes, gevuld met rode bietjes, naar een recept van chef-kok Dino van restaurant La Colonna in Milaan? Een raviolisteker in de vorm van een hartje is o.a. verkrijgbaar bij Dille&Kamille.

ravioli uitsteekvorm hart

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *