Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Amaregalo – Italiaanse culinaire cadeaus en andere hebbedingen

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor een Italiëliefhebber of heb je zelf een mooi Italiaans presentje verdiend? Op de website van Amaregalo vind je een keur aan kleurrijke cadeaus, allemaal geïnspireerd door Italië en/of gemaakt in de laars.

Amaregalo – hart voor Italiaanse cadeautjes

Caterina startte dit voorjaar met de webshop Amaregalo. Caterina: ‘Het idee om een webwinkel te starten, komt voort uit mijn jarenlange liefde en passie voor Italië en de Italiaanse taal. Ieder jaar reis ik af naar Italië om weer een ander deel van dit veelzijdige land te leren kennen.

Voor het samenstellen van het assortiment van Amaregalo heb ik verschillende getalenteerde internationale kunstenaars benaderd, zodat ik de dingen waar ik zelf blij van word, kan samenbrengen onder één digitaal dak. Achter elk product op Amaregalo schuilt zo een kunstenaar met een hart dat net zo hard voor Italië klopt als dat van mij.’

Prachtige posters voor in de keuken

Zo worden de prachtige keukenposters in aquarel gemaakt door de Franse schilderes Lucile Prache, die in Parijs woont en werkt. Ze studeerde aan de Penninghen Art School in Parijs en maakt onder meer illustraties voor reclamebureaus, tijdschriften, kookboeken en restaurants.

Caterina: ‘De levendige illustraties van Lucile hebben een enthousiaste aanhang vergaard binnen de internationale illustratiescène. Maar haar passie ligt vooral bij culinaire illustraties.

Haar energieke kleurenpalet gecombineerd met een unieke artistieke flair trok onmiddellijk de aandacht van tal van toonaangevende Europese modepublicaties. Als gevolg hiervan, heeft Lucile veel samengewerkt met tijdschriften als Marie-Claire.

Lucile brengt haar vrije tijd het liefst door op de markt of in de keuken, met het bedenken van recepten en ingrediënten voor haar cucina-collectie.’

Aperitivo met Amaregalo

De aperitivo-serie, die bestaat uit keukentextiel en accessoires als onderzetters, klokken en tassen, is ontworpen door Lisa Anderson, die oorspronkelijk afkomstig is uit Seattle.

Caterina: ‘Lisa schilderde de aperitivo-serie in het voorjaar van 2020, terwijl ze op haar balkon in Milaan zat, tijdens de eerste lockdown.

Het waren de klassieke Italiaanse cocktails zoals Aperol Spritz en Negroni en de uitgebreide aperitivo-traditie, die Lisa verwelkomden toen ze in 2018 naar Italië verhuisde.

Lisa zat bijna iedere avond op haar balkon met een drankje en haar aquarelspullen, om dit heerlijke moment vast te leggen. Op sommige avonden hoorde ze de buren zingen, hier en daar verrezen er kleurrijke spandoeken met hoopvolle teksten.

Lisa werd overweldigd door de positieve reacties op haar aquarellen en was terecht trots toen ze werd gevraagd om ze online te verkopen. Ze houdt van het idee dat haar creaties nu in huiskamers over de hele wereld hangen.

Lisa werd verliefd op Italië, op de cultuur, de mensen én op hun veerkracht. Op haar beurt streeft ze ernaar kunst te creëren die vrolijk en opbeurend is.’

Handgemaakte houten keukenaccessoires

Bij Amaregalo kun je je keuken niet alleen een tricolore tintje geven door bovenstaande posters, theedoeken en aperitivo-accessoires, maar ook door handgemaakte houten keukenaccessoires, zoals een snijplank, een pizzaschep, een kaasrasp of een deegroller. Ook leuk: deze chitarra om je eigen spaghetti alla chitarra mee te maken!

Aromiere – verleidelijke geuren uit Venetië

Naast deze culinaire cadeaus vind je bij Amaregalo ook producten van Aromiere, die worden gemaakt door het Venetiaanse La Maga.

Caterina: ‘Sinds 1981 maakt La Maga in Venetië parfums, producten voor persoonlijke verzorging en ook producten voor de verzorging van onze trouwe viervoeters. La Maga is een familiebedrijf, waarbij de kinderen van oprichter Roberto Marafatto de geweldige Venetiaanse parfumkunst met groot enthousiasme uitdragen.

Zoon Andrea leidt de dagelijkse productie met behulp van een team van zeer ervaren medewerkers, terwijl dochter Sara, als parfummaakster het creatieve deel van het proces op haar neemt en il naso della Maga (‘de neus van La Maga’) wordt genoemd.

De producten van Aromiere zijn van hoogwaardig Italiaans vakmanschap. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in onderzoek, nieuwe formules en kwaliteit door alleen gecertificeerde grondstoffen voor cosmetisch gebruik te selecteren. Zo kan La Maga zichzelf positioneren tussen de beste bedrijven van het echte Made in Italy-keurmerk.’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *