Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pezzettini – heerlijk herkenbare strips over het leven in Italië

Vlak voor Saskia’s treinreis naar Italië kreeg ze van illustrator Ineke Goes een exemplaar van Pezzettini, een heerlijk herkenbaar stripboek over Inekes ervaringen in Florence.

De Italiaanse taal in stripvorm

Ineke besloot in 2018 om in Florence te gaan wonen. Meteen nadat ze haar eerste les Italiaans achter de rug had, begon ze de taal toe te passen in handgetekende stripverhalen over wat ze zoal meemaakte in haar nieuwe thuisstad.

Zo leerde ze nieuwe woorden en uitdrukkingen beter onthouden en werd zelfs het leren van de grammatica leuker én makkelijker. Bovendien kon ze al tekenend reflecteren op alle nieuwe dingen die ze in Italië leerde, omdat die in de Italiaanse cultuur toch anders zijn dan wij gewend zijn.

Het aantal strips groeide gestaag en vorig jaar had Ineke genoeg verhalen om ze te bundelen in haar eerste eigen stripboek, dat ze Pezzettini heeft genoemd. Het boek is immers een aaneenschakeling van kleine ‘stukjes’ uit haar Italiaanse leven, korte maar zeer sprekende verhaaltjes die vaak heel herkenbaar zijn.

Een voorproefje van Pezzettini

Saskia las Pezzettini in de trein onderweg naar Italië. Ze maakte toevallig een tussenstop in Florence en kon Ineke zo even ontmoeten, om persoonlijk kennis te maken.

Bij een caffè en een cornetto al pistacchio toonde Ineke Saskia haar schetsboek, met de originele stripverhalen voor Pezzettini.

Saskia’s favoriet, de zonnige strip over Napels, zou uitvergroot zo aan de muur kunnen. Het heeft alles wat Napels zo’n kleurrijke stad maakt.

Dat geldt ook voor de illustratie van Bari, met een lange tafel vol flessen wijn en wapperende was aan de balkons, en die van Turijn, met de herkenbare portici.

Elke illustratie, elke strip, roept een enorm gevoel van herkenning op. Als je veel tijd in Italië doorbrengt en steeds meer te weten komt over de Italiaanse cultuur – en met name over de punten waarop die verschilt van de Nederlandse of Vlaamse cultuur – zul je regelmatig even glimlachen of grinniken.

Soms zit er ook een mooi doordenkertje – of beter gezegd doorkijkertje – in, zoals bij het theater. Je blijft kijken en stukjes lezen, herlezen en voorlezen aan anderen.

© illustraties: Pezzettini – Ineke Goes

Bestel jouw exemplaar van Pezzettini

Nadat Saskia Pezzettini liet zien in Ciao tutti’s Instagram Stories, kregen we veel vragen over waar je een exemplaar kunt bestellen. In overleg met Ineke hebben we Pezzettini dan ook opgenomen in onze webshop.

Na bestelling via onderstaande button sturen we je een exemplaar van Pezzettini toe (als brievenbuspakketje), zodat ook jij kunt genieten van deze herkenbare stukjes uit Inekes Italiaanse leven.

Bestel Pezzettini van Ineke Goes

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *