Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Aubergine puttanesca uit het kookboek Met Lynn de keuken in

Of het nu weekend is of een doodgewone doordeweekse dag, met de recepten uit het kookboek Met Lynn de keuken in geniet je zeven dagen per week van heerlijke gerechten.

Lynn kookt toegankelijk en ongecompliceerd, maar altijd bourgondisch en hoog op smaak. Ze is praktisch ingesteld en weet als geen ander met minimale inspanningen het maximale uit ieder gerecht te halen.

Van bloedsinaasappels met stracciatella, dukkah en laurierolie tot prei met burrata en romanescosaus, van tomatenrisotto met ‘nduja en stracciatella tot orzo met pompoen, salie, bruine boter en citroen tot gnocchi met daslookpistou en walnoten, van plaattaart met balsamicovijgen en pecorino tot een Italiaanse borreltafel met bruschetta met ‘ndujaboter, polpette en gefrituurde courgettebloemen – met Lynn is het altijd feest in de keuken!

Aubergine puttanesca

Als voorproefje delen we het recept voor aubergine puttanesca. Lynn: ‘Een combinatie van twee van mijn favoriete gerechten; melanzane alla parmigiana en pasta puttanesca.’

Hiervoor heb je nodig (voor twee personen): extra vergine olijfolie | 1 rode chilipeper, fijngesneden | 2 ansjovisfilets | 1 eetlepel kappertjes | 2 tenen knoflook, geperst | 50 gram Kalamata-olijven, ontpit en grof gesneden | 400 gram tomatenblokjes (blik) | 150 gram kerstomaatjes, gehalveerd | 1 theelepel suiker | 2 aubergines (circa 450 gram), in plakken van 2 centimeter dik | 50 gram bloem, op een bordje | 1 ei, losgeklopt | 50 gram panko, op een bordje | scheut zonnebloemolie | een halve bol burrata | 10 gram geraspte Parmezaanse kaas | rasp van een halve biologische citroen | 10 gram bladpeterselie, fijngesneden

Hoe maak je Lynns aubergine puttanesca?

Verhit in een grote koekenpan op laag vuur een scheut olijfolie. Voeg de chilipeper, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook en de olijven toe en fruit dit onder af en toe roeren vijf minuten aan.

Voeg de tomatenblokjes, kerstomaatjes en de suiker toe. Zet dan het vuur wat hoger en laat tegen de kook aan tien minuten zachtjes pruttelen.

Wentel intussen een plak aubergine achtereenvolgens door de bloem en het ei. Druk de aubergine vervolgens aan beide zijden in de panko zodat er een mooi paneerlaagje ontstaat. Paneer zo alle aubergineplakken.

Verhit in een koekenpan op laag vuur een scheut zonnebloemolie. Bak de gepaneerde aubergineplakken in porties goudbruin en gaar, dit duurt ongeveer drie minuten per zijde. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de aubergine in een warme serveerschaal met de tomatensaus. Verdeel er de burrata en de Parmezaanse kaas over en bestrooi met de citroenrasp en de peterselie.

Tip van Lynn: de puttanescasaus is ook lekker om te eten met pasta, bijvoorbeeld mafaldine. Een flinke berg Parmezaanse kaas erover raspen en klaar!

Alle recepten vind je in

Met Lynn de keuken in | Lynn van de Vorst | ISBN 9789048867783 | € 29,99 | Carrera Culinair | bestel Met Lynn de keuken in bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book)

Nog meer lekkers van Lynn proeven? Volg Lynn dan ook op Instagram.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Dank je voor de tip. De gerechten van Lynn zien er heerlijk uit. Ik ga haar volgen op insta en heb weer een leuke cadeautje voor de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *